Humana recull més 60.000 quilograms de material tèxtil durant el primer semestre


Temes relacionats

L'ONG Humana premia de nou Sant Cugat per la seva recaptació de tèxtil (27/set/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat té 37 contenidors de l'associació / Foto: Humana

Sant Cugat té 37 contenidors de l'associació / Foto: Humana

L'organització Humana-Pueblo para Pueblo ha recollit 68.305 quilograms de roba i calçat usats durant el primer semestre d'enguany, un 16% més que en el mateix període de l'any anterior. La fundació, que gestiona la recollida selectiva de tèxtil usat al municipi a través d'una xarxa de 37 contenidors, destinarà el material a les seves botigues de segona mà i a diversos països de l'Àfrica, on vendrà les peces a baix cost.

Humana-Fundación Pueblo para Pueblo és una ONG nascuda al 1987 que promou la protecció del medi ambient i té en marxa diversos projectes de cooperació al continent africà, l'Amèrica Llatina i l'Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió del tèxtil provinent de la roba usada.

Durant aquests primers mesos de 2014, l'entitat ha recollit més de 60.000 quilograms d'aquest material, un 16% més que al primer semestre de l'any passat, quan en va aplegar 58.804 quilograms. El reciclatge tèxtil i reutilització que duu a terme és un servei gratuït per al municipi.

Ara, les peces que ha aplegat Humana i que poden ser classificades s'enviaran a la planta que té a l'Ametlla del Vallès per ser tractades. Des d'allà una part s'enviarà a les 13 botigues que té a Barcelona i les ciutats de l'entorn. L'altra anirà a parar a diferents països africans per vendre-la a baix preu als comerciants locals i dinamitzar així la seva activitat econòmica.

De fet, Humana ha guardonat diverses vegades Sant Cugat per ser una de les ciutats que més tèxtil ha recollit per al seu reciclatge. Així, per exemple, l'Ajuntament va rebre el premi en la categoria de municipis amb més quilograms recollits al 2012, quan va aplegar reunir unes 150 tones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.