Els mitjans de comunicació públics estatals demanen independència respecte els partits polítics


  • Comparteix:

Alfredo Urdaci ha estat el director dels Serveis Informatius de TVE.

Alfredo Urdaci ha estat el director dels Serveis Informatius de TVE.

Els treballadors dels mitjans de comunicació públics estatals, entre ells TVE a Sant Cugat, demanen al futur govern del PSOE un canvi en la legislació que garanteixi la professionalitat i la independència respecte els partits polítics. Agència EFE, Televisió Espanyola i Ràdio Nacional han denunciat la censura i la manipulació que han partit durant el mandat del PP i proposen que els directius d'aquests mitjans siguin escollits per consens o per majoria qualificada del Parlament.

El canvi de govern al capdavant de l'Estat Espanyol és vist pels treballadors dels mitjans públics com una 'oportunitat de luxe' per canviar la seva situació laboral i reivindicar una nova llei que garanteixi uns mitjans professionals i independents dels partits polítics.

Durant una reunió al Col·legi de Periodistes de Catalunya, els representants dels treballadors d'aquests mitjans han demanat, entre d'altres coses, que es canviïn tots els responsables dels tres mitjans i que es modifiqui la llei que els regula per tal que els seus futurs directius siguin escollits per consens o per majoria qualificada del Parlament.

Els periodistes també han aprofitat per denunciar, una vegada més, la censura i la manipulació que han estat patint durant el mandat del PP, una censura que també s'havia produït amb l'anterior govern socialista i que esperen que no es torni a repetir.

Alguns d'aquests casos els ha exposat el representant dels treballadors de RNE a Catalunya, Josep Maria Adell, després de recollir totes les denúncies que els treballadors li han fet arribar.

Josep Maria Adell

La prevalència de les fonts oficials sense contrastar la informació, no enviar redactors a rodes de premsa que podien qüestionar la informació oficial, o fer-ho amb mitjans precaris.


També des del Col·legi de Periodistes s'ha emès un comunicat on es posa de manifest la necessitat de canviar el model dels mitjans de comunicació públics. També es demana que els partits polítics respectin la independència dels professionals i, que els propis treballadors denunciïn els casos de censura o pressions polítiques que puguin patir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.