Sant Cugat segueix creixent i se situa en els 70.664 habitants


  • Comparteix:

Subirà assegura que la ciutat creix acompassada amb el creixement dels serveis i equipaments.

Subirà assegura que la ciutat creix acompassada amb el creixement dels serveis i equipaments.

Els equatorians són la comunitat immigrada més nombrosa de la ciutat i representen un 21% dels nous ciutadans vinguts de fora de l'Estat. Aquesta és una de les dades que es desprenen del padró d'habitants que tanca el 2003 amb 70.664 inscrits. La ciutat segueix creixent, un 4,5% durant l'any passat, tot i que aminora lleugerament el ritme d'increment de població registrat en els últims sis anys. Un altre de les dades del padró és que un de cada 10 habitants de Sant Cugat té menys de 6 anys

Sant Cugat tanca el 2003 amb 3.037 persones més i passa el llindar de les 70.600 persones. Aquest creixement de població es concentra principalment al nucli, que acull el 74% dels nouvinguts, mentre que per districtes; Mira-sol és el que creix més, amb 390 nous habitants, seguit de Valldoreix, amb 244, la Floresta amb 99 i Les Planes amb 37.

Aquest creixement -que baixa lleugerament respecte l'increment registrat en els darrers 5 anys- obliga la ciutat a fer un 'esforç' supletori per adequar els serveis a la vinguda de nous ciutadans. La regidor de Serveis Generals, Marta Subirà, assegura que el model de ciutat ha estat 'planificat' per adequar-se a aquest increment de ciutadans sempre tenint clar on està el topall:

Marta Subirà

La ciutat creix en serveisi s'ha fet una planificació del creixement en funció de les necessitats que tindrà la ciutat. Sabem el màxim al qual volem arribar.


Per nacionalitats, la comunitat equatoriana és la més nombrosa a la ciutat i representa ja el 2% dels nous santcugatencs i el 21% dels ciutadans de fora de l'Estat espanyol. El segueixen, de lluny, però, alemanys i francesos, amb poc més de 600 ciutadans. Majoritàriament la immigració de la ciutat és procedents dels països de Sud-amèrica mentre que a la resta de ciutats de l'entorn provenen, en canvi, de països del Magrib.

Amb les dades a la mà, Subirà ha reclamat a l'Estat que actualitzi les dades de població que té de Sant Cugat ja que es mantenen 'inalterables' des de 1996 quan, en realitat, s'ha experimentat un creixement de més de 7.500 ciutadans. Segons Subirà, aquest decalatge, provoca que l'Estat destini menys recursos a la ciutat per la via dels Pressupostos Generals:

Marta Subirà

Ens sentim discrinats perquè no es reconeix aquesta població.


Una altra de les dades destacades que es desprenen del padró és que el 10'2% de la població té menys de sis anys, el que segueix confirmant Sant Cugat com una de les ciutats 'més joves' de tot Catalunya. Pel que fa el moviment migratori, es van empadronar, durant l'any passat, 4.963 persones mentre 2.500 es van donar de baixa.

El 2003 també va ser un any 'fèrtil' per les parelles santcugatenques i és que 800 nadons van venir al món durant l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.