El conflicte a Gaza marca la inauguració del Curs d'Estiu de la Unipau


  • Comparteix:

L'ofensiva israeliana a la franja de Gaza ha estat el tema destacat en la sessió inaugural de la 29a edició del Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), centrada enguany en els conflictes a la riba del Mediterrani. L'acte ha donat el tret de sortida a una setmana de reflexió amb conferències que abordaran temes com la guerra, la crisi, les migracions, la pobresa i els moviments socials, entre d'altres. El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha condemnat fermament els bombardejos a Gaza i ha exigit un canvi d'actitud d'Europa per resoldre els diferents conflictes sociopolítics de la regió mediterrània.

La inauguració de la 29a edició del Curs d'Estiu de la Unipau ha tingut lloc aquest dijous al Centre Borja. En l'acte han participat la presidenta de l'Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font, el tècnic de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament Miguel Ángel Prieto, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, el director del Centre Borja, Francesc Xicoy, i el president de la Unipau, Arcadi Oliveres.

Els bombardejos israelians a la franja de Gaza han estat el tema destacat de la sessió inaugural d'un curs que pretén reflexionar sobre els diversos conflictes que afecten la riba del Mediterrani. Oliveres ha mostrat un rebuig ferm a l'ofensiva militar d'Israel i ha demanat a Europa que obri els ulls per trobar solucions als problemes que l'envolten i l'afecten.

Arcadi Oliveres

Crec que per desgràcia el curs comença just quan s'està bombardejant Gaza. La Unipau ha de demanar que això no segueixi.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha felicitat l'organització per la continuïtat d'un curs que considera necessari per afrontar el futur amb esperança.

Susanna Pellicer

Cada vegada que veiem aquestes injustícies hem de pensar que a Sant Cugat hi tenim uns dies per pensar com fer que això no segueixi passant.


La primera ponència ha anat a càrrec del polític santcugatenc Raül Romeva, amb una xerrada titulada 'Mediterrània: entre ponts i filats'. Durant una setmana, una trentena d'experts analitzaran l'escena sociopolítica actual a la zona mediterrània.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.