Alumnes de l'Àgora es fan parlamentaris europeus durant una setmana


  • Comparteix:

Els alumnes de l'Àgora han estat rebuts per l'alcalde

Els alumnes de l'Àgora han estat rebuts per l'alcalde

Cinc estudiants de primer de batxillerat de l'escola Àgora participaran, a partir de divendres, a la 42ena sessió del Parlament Jove Europeu que, enguany, se celebra a localitat britànica de Durham. L'alcalde ha subratllat la contribució d'aquests joves al sistema democràtic a través d'alocucions sobre la seguretat i la immigració a la nova Europa.

La 42ena convocatòria del Parlament Jove Europeu comptarà enguany amb segell santcugatenc. Tres noies i dos nois del primer curs de batxillerat de l'Àgora aportaran el seu gran de sorra en el concepte de 'democràcia participativa' fent intervencions sobre com veuen el projecte d'ampliació de la Unió Europea.

Temes com la seguretat, els drets constitucionals i la immigració són els temes triats per aquests joves que romandran a Durham, al Regne Unit, entre el 26 de març i el 3 d'abril. Xavi Albarate, un dels alumnes, ha explicat que és un orgull ser partícips d'una iniciativa com aquesta:

Xavi Arbalate

Nosaltres volem i podem canviar el món


L'alcalde ha rebut als joves a l'Ajuntament, on els ha felicitat per la seva implicació en el projecte del Parlament Jove Europeu. Lluís Recoder ha dit que aquesta experiència és una excel.lent oportunitat de formació:

Lluís Recoder

És molt bo que us bregueu en el debat democràtic


Recoder ha donat als estudiants una rossassa del Monestir perquè l'entreguin a l'alcalde de Durham. El present també porta una carta escrita en català i anglès sobre les peculiaritats de Sant Cugat del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.