El Fons Social d'Habitatge per a persones en risc d'exclusió augmentarà al 10%


  • Comparteix:

Raül Grangé i Lluís Hosta, aquest dimarts a la Taula Rodona d'Habitatge / Foto: Localpres

Raül Grangé i Lluís Hosta, aquest dimarts a la Taula Rodona d'Habitatge / Foto: Localpres

Promusa augmentarà aquest dimecres el Fons Social d'Habitatge per a persones en risc d'exclusió, que passarà del 7 al 10%. Gràcies a aquest augment, Serveis Socials disposarà de 30 habitatges a finals d'any i 46 en els propers mesos.

L'increment de 100.000 euros destinats a ajuts per a habitatge permet aquesta mesura, que servirà per oferir una vivenda d'estada temporal a persones en situació crítica. En aquests moments, Promusa destina a Serveis Socials 28 habitatges dels 459 que té en lloguer. Aquesta xifra creixerà a partir d'aquest dimecres, tal com ha assegurat el regidor d'Habitatge i Serveis Socials, Raül Grangé, que ha confirmat que s'arribarà als 46 pisos per a persones en risc d'exclusió.

Raül Grangé

Tenim la cintura per adaptar-nos i que ningú no es quedi al carrer. Augmentarem al 10% la xifra d'habitatges per a persones en risc d'exclusió.


De gener a juny, Serveis Socials ha atès 185 persones amb 85.886 euros en diferents línies de suports d'ajudes al lloguer i als subministraments. A més, el regidor ha explicat que no hi ha hagut cap desnonament dramàtic a la ciutat.

El gerent de Promusa, Lluís Hosta, ha explicat que construiran 181 habitatges l'any que ve, repartits en cinc projectes: Francesc Macià, Pla del Vinyet, Rius i Taulet, Jeroni Pujades i les Casetes dels Mestres de la Floresta. Aquest últim és un avantprojecte de 12 habitatges que l'Ajuntament i Promusa han presentat al col·lectiu 6 Claus i que preveu compatibilitzar l'habitatge social amb la masoveria urbana.

D'altra banda, Grangé ha assegurat que el consistori continua pressionant les entitats bancàries que disposen de vivendes buides a la ciutat per afegir-les a l'oferta de lloguer social. L'Ajuntament disposa d'un llista de 94 habitatges desocupats propietat de 11 bancs, que han rebut un ultimàtum. Si al setembre no han donat una resposta, seran sancionats per part de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.