L'Audiència de Barcelona acusa un veí de la ciutat d'acumular armes de guerra


  • Comparteix:

El Palau de Justícia, seu de l'Audiència de Barcelona

El Palau de Justícia, seu de l'Audiència de Barcelona

La fiscalia demana 15 anys de presó per a un veí de Sant Cugat que hauria comès un delicte de dipòsit d'armes de guerra, explosius i municions, segons 'el Punt Avui'. La Guàrdia Civil va escorcollar la casa de l'acusat a l'agost de 2011 i va trobar-hi set armes operatives, a més de 1.473 cartutxos i 3.120 projectils.

La fiscalia de l'Audiència de Barcelona defensa que Carles Vila, l'acusat, acumulava aquestes armes amb finalitats comercials. El cas va començar arran d'un avís de les autoritats policials dels Estats Units, que van advertir l'ambaixada de l'Estat espanyol que hi havia un ciutadà de la seva nacionalitat que es desplaçava al país americà per comprar peces d'armes. Davant d'aquesta informació la Guàrdia Civil va escorcollar el pis del santcugatenc, on va trobar tot l'arsenal.

Vila, de la seva banda, ha assegurat que 'acaparava aquests objectes com a col·leccionista i els tenia a casa com si fossin joies'. El santcugatenc, que s'enfronta ara a una pena de 15 anys de presó, també ha explicat que 'en cap moment els volia utilitzar amb finalitats il·lícites'. Alguns dels treballadors de l'empresa de motos on treballava han declarat que Vila amagava diverses peces entre el material de negoci que enviava a l'estranger.

De fet, al juliol de 2010 la subdelegació del govern ja va revocar a l'acusat la llicència d'armes llargues (no pistoles) arran d'una denúncia per violència de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.