Ensenyament retalla els concerts educatius a les escoles El Pinar i Pureza de María


  • Comparteix:

Ensenyament considera que no es compleixen els requisits per atorgar els concerts.

Ensenyament considera que no es compleixen els requisits per atorgar els concerts.

La nova consellera d'Ensenyament ha decidit reduir els concerts educatius a les escoles sancugatenques El Pinar i Pureza de María en considerar que no compleixen el mínim nombre d'alumnes exigible per concedir les subvencions. Aquesta desició no ha estat ben rebuda pel Pureza que consida que no es poden retallar els concerts a mig curs i ja ha anunciat que estan disposats a presentar un recurs de reposició. Per la seva banda, la direcció de l'escola El Pinar ha declinat fer declaracions.

Després que a principis d'estiu s'aprovessin els concerts educatius per aquestes dues escoles, el departament d'Ensenyament ha engegat ara un procés per retallar aquests concerts ja que, segons els expedients, el nombre d'alumnes matriculats no justifica el seu concert.

En el cas del Pinar de Nuestra Señora de Sant Cugat, s'havia aprovat el concert per 3 aules per a cada curs de Batxillerat així com per una aula per a cadascun dels cursos de Cicle Formatiu de grau superior. Ara, i segons l'expedient, cal reduir una classe concertada de segon de Batxillerat i una altra de primer curs del Cicle Formatiu.

El mateix ha passat a l'escola Pureza de Maria, on la conselleria d'Ensenyament ha resolt reduir una classe concertada de quart curs, ja que, s'afirma que tampoc s'assoleix el mínim de 25 alumnes per classe que requereixen els concerts educatius en l'educació secundària.

Aquesta notícia no ha estat ben rebuda per la directora d'aquesta escola, Carmen Polo, que afirma que, en tot moment, s'ha presentat la documentació sol·licitada i que ara no es pot prendre aquesta decisió a mig curs.

Carmen Polo

No es poden iniciar ara els tràmits per treure una aula a mig curs. Ja he demanat uina reunió amb el delegat territorial abans d'empendre la via jurídica.


Aquesta disminució dels concerts tindrà, a més, efectes retroactius i s'aplica des de l'inici del curs escolar 2003-2004. Per tant, té efectes sobre els costos de l'ensenyament que ja s'està impartint des d'aquest curs escolar en base als concerts aprovats per l'anterior consellera d'Ensenyament, i que ara hauran d'assumir els propis centres.

Carmen Polo

El problema és que fem ara amb els professors, més perquè és una feina feta, els professors estan contractats i una formació que han rebut els alumnes.


De moment, i a l'espera de poder-se reunir amb el delegat territorial d'Ensenyament, la direcció del Pureza de Maria ja ha anunciat que si no poden resoldre aquesta situació, es plantegen presentar un recurs de reposició, i, si és necessari, un recurs contenciós administratiu.

Pel que fa a l'escola El Pinar de Nuestra Senyora de Sant Cugat, no han volgut fer declaracions sobre aquest tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.