La comunitat musulmana celebra la Nit del Destí a la Casa de Cultura


Temes relacionats

Prop de 940 santcugatencs celebren el Ramadà (16/jul/14)

Els musulmans santcugatencs ja han començat el Ramadà (30/jun/14)


  • Comparteix:

El sopar ha tingut lloc a la Casa de Cultura

El sopar ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La comunitat musulmana de Sant Cugat ha celebrat la Nit del Destí amb un sopar a la Casa de Cultura aquest dijous. Més d'una cinquantena de musulmans s'ha reunit en aquesta data assenyalada del Ramadà, en què la tradició creu que va tenir lloc la revelació dels primers versos de l'Alcorà al profeta Muhàmmad. L'imam de la ciutat i integrador social, Yassin Laghmich, ha agraït el respecte dels santcugatencs per la cultura i tradicions musulmana.

La 26a nit del Ramadà és una de les dates més importants per als musulmans. Es coneix com la Nit del Destí i commemora la revelació dels primers versos de l'Alcorà al profeta Muhàmmad. La celebració coincideix amb un dels últims dies de dejuni, que es trenca una vegada arribada la nit amb un sopar en comunitat seguit d'oracions. L'imam de la ciutat, Yassin Laghmich, ha agraït el respecte dels santcugatencs per la cultura musulmana.

Yassin Laghmich

Sempre ens hem sentit acollits. Estem intentant apropar-nos a tota la comunitat de la ciutat.


La Casa de Cultura ha acollit el sopar de la comunitat musulmana de la ciutat, amb més d'una cinquantena d'assistents. El secretari general de la Casa Cultural Àrab de Sant Cugat, Zoubair Mejdoubi, ha explicat a Cugat.cat la importància de la data i els plats típics que es preparen.

Zoubair Mejdoubi

És un acte especial per a la comunitat. Convidem tota la comunitat musulmana de la ciutat. Trenquem el dejuni amb sucs i llet, i després mengem dàtils i pastes.


Els tinents d'alcalde Susanna Pellicer i Pere Casajoana han compartit taula amb els membres del col·lectiu musulmà de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.