Engega el Campus Esportiu Universitari de Sant Cugat per crear llaços entre els estudiants i la ciutat


  • Comparteix:

A l'acte de presentació hi ha assistit els responsables de les diferents universitats

A l'acte de presentació hi ha assistit els responsables de les diferents universitats

Bàsquet, futbol, pàdel o tai-txi són alguns dels esports que podran practicar els estudiants de les universitats amb facultats a Sant Cugat dins el marc del programa Campus Esportiu Universitari. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que s'inicia aquest trimestre, és és promoure la relació entre els estudiants d'aquests centres universitaris i la ciutat.

El projecte de Campus Esportiu Universitari s'emmarca dins el programa de Campus Universitari de Sant Cugat i neix amb la voluntat de fer una tasca integradora dels seus estudiants per mitjà de la pràctica esportiva. D'aquesta manera, es vol que els alumnes es relacionin amb la ciutat que els acull així com que amb altres estudiants d'altres centres universitaris del municipi.
Així ho explica la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé.

Àngels Solé

Volem, a través de l'esport, generar una activitat que pugui ajudar a cohesionar les universitats entre elles i relcionar els estudiants amb la ciutat.


El campus esportiu universitari compta, de moment, amb diferents propostes que van des de : competicions de bàsquet, futbol 7, pàdel i volei platja, a sessions dirigides de tai-xi i serveis individualitzats de fitness.

D'altra banda, també s'ofereix la possibilitat de fer cursos monogràfics de socorrisme en primers auxilis i en salvament aquàtic, uns cursos que també podran ser convalidats com a crèdits de lliure elecció pels universitaris.

La programació d'aquest campus s'ha previst inicialment per aquest segon semestre del curs i serà una primera mostra del funcionament d'aquesta iniciativa, que es preveu que pugui arribar a unes 4.000 persones. Àngels Solé.

Àngels Solé

Va dirigit al col·lectiu d'estudiants i professors, i pot arribar a unes 4.000 persones, poerò ara comencem i hi haurem d'evaluar. També volem compartir instal·lacions amb les universitats.


Segons el regidor d'Esports, Xavier Cortés, aquest programa ha estat elaborat després d'un acurat estudi per part de l'OMET.

Xavier Cortés

S'han estudiat les possibilitats en funció dels gustos i les instal·lacions, i ara haurem de veure quina és la resposta.


D'altra banda, des de l'Ajuntament han explicat també que estan treballant en la possibilitat de fer una residència per a estudiants, un projecte que s'inclou dins el mateix marc del Campus Universitari Sant Cugat que promouen l'Ajuntament i les Escoles Universitàries Gimbernat, la Universitat Internacional de Catalunya i l'Escola d'Arquitectura del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.