La pluja deixa 45 litres d'aigua per metre quadrat a Sant Cugat


  • Comparteix:

Tot i la intensa pluja no s'han produit problemes destacats a Sant Cugat

Tot i la intensa pluja no s'han produit problemes destacats a Sant Cugat

Sant Cugat és una de les ciutats del país que més quantitat d'aigua ha registrat durant la pluja caiguda aquest dilluns i dimarts. Concretament, han caigut 45,2 litres per metre quadrat, segons informa el Servei Metereològic de Catalunya. Les tempestes que han afectat gran part de Catalunya han deixat quantitats superiors als 70 litres per metre quadrat i han estat de gran intensitat en alguns punts de les comarques del Berguedà, la Garrotxa o el Maresme.

El pas d'un front amb aire fred en alçada ha provocat un nou episodi de tempestes, especialment intenses a la meitat oriental del país.

Dilluns al matí ja van fer acte de presència les primeres tempestes fregant tot el Pirineu i estenent-se pel sector nord-est de Catalunya durant la tarda, on es van generar nuclis de tempestes localment fortes. Destaquen els 27,4 mm caiguts en tan sols 10 minuts a Olot (la Garrotxa) o els 24,4 mm també registrats en 10 minuts a la Quar (el Berguedà).

Durant les darreres hores de dilluns i el matí de dimarts les pluges s'han concentrat a les comarques gironines i en menor mesura, a la costa central. Protecció civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat per al Vallès Ocsidental durant la tarda d'aquest dimarts, però s'ha desactivat al cap de tres hores sense cap incidència remarcable.

Tot i que aquest episodi no s'ha caracteritzat per un gran aparat elèctric, la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques del Servei Meteorològic de Catalunya (XDDE) ha detectat un total de 16.895 llamps entre dilluns i dimarts.

La predicció indica que aquest dimecres i dijous es preveuen jornades assolellades en general, amb només el creixement de núvols d'evolució a les zones de muntanya, i amb vents fluixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.