La Unipau clama contra l'actitud de l'exèrcit israelià a la Franja de Gaza


Temes relacionats

Oliveres reclama solucions i esperança en la clausura del Curs d'Estiu de la Unipau (24/jul/14)

El conflicte a Gaza marca la inauguració del Curs d'Estiu de la Unipau (18/jul/14)


  • Comparteix:

La Unipau se suma al manifest

La Unipau se suma al manifest

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) se suma al manifest 'Prou violència i prou ocupació a Gaza!' que signen onze entitats catalanes, entre elles l'associació santcugatenca. El text reclama a la comunitat internacional que posi fil a l'agulla per resoldre un conflicte on el poble palestí està patint la 'brutal actuació' de l'exèrcit israelià.

Amb l'adhesió a aquest manifest la Unipau vol expressar la seva indignació amb l'actitud d'Israel envers Palestina. El text reconeix que el llançament de coets des de la Franja de Gaza contra l'estat veí és una acció condemnable i que no afavoreix la resolució del conflicte, però considera que les xifres de morts i destrucció evidencien l'acció desproporcionada del règim israelià.

El manifest posa especial èmfasi en els atacs dels últims dies contra hospitals, escoles i espais gestionats per les Nacions Unides (ONU), fet que demostra 'el nul respecte' d'Israel cap a les institucions internacionals i la indiferència en relació amb el patiment del poble palestí.

La Unipau i la resta de signants reclamen una treva per poder dur a terme tasques humanitàries, fins ara severament perjudicades i impedides. Un primer pas que ha de portar a una solució pacífica al conflicte, tot i que el mateix text reconeix que no serà fàcil. Això sí, el manifest es mostra contundent a l'hora de criticar l'actitud irresponsable de la comunitat internacional, que s'ha mostrat incapaç de trobar una solució i impedir les matances.

Fa pocs dies, l'associació local va posar el punt final el seu Curs d'Estiu, unes jornades on molts dels seus ponents van referir-se al tema de Gaza. El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ja va reclamar la fi de les hostilitats durant la conferència inaugural.

Arcadi Oliveres

És una situació terrorífica que amenaça els pobles indefensos que es troben allà. La Unipau ha de reivindicar que això no continuï.


Les altres entitats que signen el manifest són l'Associació Catalana d'Esperanto, Dones x Dones, FundiPau, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, Moviment per la Pau i Societat Civil Internacional de Catalunya, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.