La Policia Local recomana consells bàsics de seguretat per protegir l'habitatge


  • Comparteix:

Seguir uns consells bàsics pot ajudar a prevenir incidents / Foto: ACN

Seguir uns consells bàsics pot ajudar a prevenir incidents / Foto: ACN

Deixar el llum encès o la roba estesa són algunes de les mesures que recomana la Policia Local per evitar els lladres a l'estiu. De cara a l'agost, el cos policial proposa discreció a les xarxes socials i l'entorn proper, a més de ser conscient d'allò que es deixa a casa per a una millor identificació en cas de robatori.

Els robatoris a l'estiu són una realitat que el cos ha combatre durant aquesta temporada. El millor, asseguren, és la discreció. No informar que es marxa de vacances i mantenir elements que facin pensar que la casa segueix habitada és la recomanació més estesa, ja sigui deixant alguns electrodomèstics encesos o programats a una hora determinada. També aconsellen deixar les claus a algun veí en comptes de deixar-les sota l'estora o dins la bústia. En cas de pèrdua, però, recomanen canviar el pany de manera immediata.

El cos també avisa que és important no deixar objectes de gran valor ni tampoc diners en efectiu a l'interior de l'habitatge. En cas que hi hagués un robatori és imprescindible reconèixer els objectes sostrets per poder-los recuperar més fàcilment. Fer-ne un llistat o bé fotografies abans de marxar és útil per a una ràpida identificació.

A més, cal anar amb molt de compte amb els accessos exteriors de l'edifici. Tancar portes i finestres és una mesura aconsellable, sobretot en els patis interiors que queden fora de la vista dels veïns. Alguns sistemes de seguretat, com les reixes o els sistemes d'alarma també ajuden a dissuadir possibles lladres d'entrar a la casa. Si a l'exterior del domicili s'estan fent obres, s'ha d'evitar que es pugui accedir a l'edifici amb bastides, escales o altre material que podrien emprar els delinqüents.

En cas d'escoltar sorolls no habituals, veure persones sospitoses al voltant del domicili o advertir portes o finestres forçades, la policia demana a la ciutadania que faci ús del telèfon d'emergències 112 o contacti amb la Policia Local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.