L'oferta gastronòmica nipona es consolida entre la restauració local


Temes relacionats

La gastronomia japonesa consolida el seu espai a a la ciutat ( 4/nov/13)


  • Comparteix:

La cuina japonesa ha superat el curs amb bona nota. Des de ja fa uns quants anys s'han instal·lat a la ciutat diversos restaurants de gastronomia nipona. Alguns d'ells han tancat però d'altres s'han consolidat i es presenten com un punt de referència entre els santcugatencs que surten a menjar a fora de casa o busquen noves propostes culinàries. Cugat.cat recupera un dels reportatges que ha elaborat durant aquesta temporada sobre aquesta 'febre' pel sushi.

Des del 2006, el municipi ha vist néixer prop de 10 restaurants japonesos. Són establiments que aposten pel concepte clàssic de restaurant, es dediquen oferir menjar per emportar o combinen les dues propostes. El fet que sigui un producte saludable és una de les claus del seu èxit, tal com reconeixen tots els restauradors i cuiners entrevistats en el reportatge. Un altre dels temes que aborda la peça és la qüestió de si una ciutat que ha superat els 85.000 habitants és un pastís prou gran per repartir entre una oferta que creix a passes de gegant.

Restaurants com l'Izakaya i el Kitsune són els establiments 'més joves', ja que han obert les seves portes en l'últim any. La seva oferta s'uneix a la de comerços més veterans com el Zuka, el Sugoi i els establiments de menjar per emportar Sushi Shop i Hanaya, entre d'altres.

El reportatge també va aparèixer al programa d'actualitat 'La 7mana', en antena des de fa nou anys als canals locals, i que enguany ha encetat una nova etapa amb quatre edicions territorials (comarques de Girona, Tarragona, Lleida i Pirineu) i una de general de Catalunya. El programa es nodreix de peces informatives aportades per les televisions de cada demarcació. Cada setmana, un resum de l'actualitat de la comarca s'emet en aquest programa, la producció del qual va a càrrec de Canal Terrassa Vallès. La intenció és que la proposta es mantingui la temporada vinent.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.