Una cinquantena de persones reclama el boicot a Israel i la fi dels atacs a Gaza


Temes relacionats

La plaça dels Quatre Cantons acull una concentració contra els atacs a Gaza ( 6/ago/14)

La Unipau clama contra l'actitud de l'exèrcit israelià a la Franja de Gaza (31/jul/14)

Procés Constituent alça la veu contra els atacs d'Israel a la Franja de Gaza (25/jul/14)

Oliveres reclama solucions i esperança en la clausura del Curs d'Estiu de la Unipau (24/jul/14)

Fernández (CUP): 'Els moviments socials han de ser resolutius i restituïdors' (22/jul/14)

El CASC es concentra davant de l'ajuntament en defensa de Palestina (21/jul/14)

El CASC se suma a la manifestació solidària amb Palestina (16/jul/14)


  • Comparteix:

La plaça dels Quatre Cantons s'ha convertit aquest dimecres en l'epicentre del clam santcugatenc contra l'actuació israeliana a Gaza. Una cinquantena de persones s'ha concentrat per expressar la seva solidaritat amb el poble palestí i reclamar una resposta contundent de les institucions catalanes davant d'Israel, una acció que hauria de consistir en el trencament de les relacions diplomàtiques i comercials amb el seu govern.

La treva de 72 hores que va impulsar el govern egipci no ha aturat la convocatòria als Quatre Cantons del Comitè de Solidaritat amb el Poble Palestí de Sant Cugat. Sota consignes com 'Boicot Israel!', 'Generalitat, prou complicitat!' i 'Israel, assassí del poble palestí!', ciutadans a títol individual s'han sumat a entitats com el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i l'Assemblea pels Drets Socials, entre d'altres, per reclamar al govern de Benjamin Netanyahu que retiri definitivament les seves tropes de la Franja de Gaza.

La trobada també ha servit per denunciar l'actitud 'cruel' de l'exèrcit israelià, que ha ocupat els territoris d'una nació i ha comès abusos que violen el dret internacional. Una actitud que ha estat durant molts anys permesa per les grans potències internacionals, incapaces de trobar una solució a una situació que fa dècades que dura. Els concentrats asseguren que en cap cas es pot considerar una guerra perquè no hi ha igualtat militar ni logística entre les dues parts. En aquest sentit, el membre del comitè responsable de la convocatòria Nureddin Sahid ha explicat que s'estan fent concentracions a tota Europa per conscienciar els ciutadans del patiment del poble palestí.

Noureddin Sahid

Volem conscienciar la societat catalana i també l'europea. Estem fent manifestacions a Catalunya, a la resta de l'Estat espanyol i a ciutats europees.


Així doncs, cada dijous hi ha una concentració de solidaritat a Barcelona. D'altra banda, la reunió reivindicativa també ha tingut un missatge en clau més propera. La lectura d'un manifest ha servit per reclamar a les institucions catalanes que trenquin relacions diplomàtiques i comercials amb Israel.

De la mateixa manera, els participants han lamentat que el Parlament tombés la declaració a favor del dret a l'autodeterminació del poble palestí. La cambra catalana va rebutjar a mitjans de juliol una moció presentada per ICV que també englobava els pobles kurds i saharauís. El text va tenir els suports de la CUP i ERC mentre CiU i PP van votar en contra i C's i el PSC van variar el vot en funció del cas. Sahid ha lamentat que el Parlament no reconegui aquest dret dels palestins i, en canvi, reclami a l'Estat espanyol des de fa mesos el dret a ser lliure per decidir.

Noureddin Sahid

El poble català té dret a exigir la seva llibertat i identitat, però li nega això al poble palestí. Nosaltres també tenim el dret a tenir un Estat i ser una nació a la nostra terra.


La concentració de la plaça, per tant, també ha servit per reclamar a la institució catalana que rectifiqui la seva posició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.