Garcia-Milà assoleix la fita d'arribar a Finisterre amb un cotxe elèctric


Temes relacionats

La xarxa social Bananity es reorienta per donar servei a les empreses (31/jul/14)

El valldoreixenc Pau Garcia-Milà viatja fins a Finisterre en cotxe elèctric (24/jul/14)


  • Comparteix:

L'emprenedor, després de completar la ruta / Foto: Pau Garcia-Milà

L'emprenedor, després de completar la ruta / Foto: Pau Garcia-Milà

El confundador d'EyeOS i de les xarxes socials Bananity i Cool Bananas, el valldoreixenc Pau Garcia-Milà, ha completat amb èxit el seu repte de viatjar des de Barcelona fins a Finisterre (Galícia) amb un cotxe elèctric. Titulat 'Al fin del mundo en coche...¡sin gasolina!', el projecte es podrà veure a través de capítols durant la nova temporada del programa 'En el aire' que presenta Andreu Buenafuente a La Sexta.

En declaracions a Cugat.cat, Garcia-Milà ha explicat que l'aventura ha tingut un doble objectiu. D'una banda, el de visitar diversos llocs de l'Estat espanyol amb el seu equip per poder enregistrar en vídeo una mena de diari de viatge que pugui ser emès en petites càpsules. El resultat es podrà veure al programa de Buenafuente a partir de la temporada vinent. Un tractament de vinoteràpia a La Rioja, una visita al zoo de Cabárceno de Cantabria i les pràctiques de 'paddle surf' a la costa asturiana són algunes de les activitats que podran veure els espectadors.

L'altre repte ha estat el de reivindicar la utilitat de la tecnologia a la vida quotidiana. Garcia-Milà ha reconegut que a vegades no ha estat fàcil trobar punts de recàrrega elèctrica per a les bateries del seu vehicle. És per això que el valldoreixenc també ha utilitzat un cable que ha pogut connectar a les llars que s'oferien a ajudar-lo.

Així, el cost energètic del viatge ha estat zero gràcies a la gratuïtat dels punts de recàrrega, tot i que l'emprenedor augura que d'aquí un temps existirà una taxa per gravar aquest tipus de pràctiques. Per Garcia-Milà, el missatge que vol transmetre amb aquesta fita és l'home i la dona ja no són esclaus de la gasolina i que és possible desplaçar-se amb cotxes més sostenibles i que tenen una vida més llarga que els convencionals.

Pau Garcia-Milà

El fet de creuar de punta a punta l'Estat espanyol sense gasolina és un repte. Quan ho aconsegueixes veus que la recompensa és extremadament bona.


El model de vehicle que ha fet servir el protagonista ha estat el Renault ZOE. A banda de la televisió, les imatges també es podran veure al seu blog i a les xarxes socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.