Els embassaments encaren la recta final de l'estiu al 84% de la seva capacitat


Temes relacionats

Els embassaments que abasteixen Sant Cugat se situen al 86% ( 8/jun/14)

Els embassaments que donen servei a la ciutat estan gairebé plens (16/jun/13)


  • Comparteix:

Imatge del pantà de Susqueda / Foto: ACN

Imatge del pantà de Susqueda / Foto: ACN

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat, els que abasteixen el municipi, se situen al 84% de la seva capacitat de cara a la recta final de l'estiu. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), aquesta xifra està 11 punts per sota de la de fa un any. Pel que fa a l'àmbit català, els embassaments de les conques internes es troben al voltant del 81%. Amb aquestes dades, les reserves garanteixen les demandes ordinàries d'aigua per a un període aproximat d'uns 15 mesos.

El sistema Ter-Llobregat emmagatzema actualment uns 511 hectòmetres cúbics (hm3), gràcies a les pluges registrades durant les darreres setmanes. Els més plens són els de Sant Ponç i Susqueda, amb el 91% i 89% de la seva capacitat, respectivament. El que es troba més buit és el de Sau, que tot i així està al 73%. L'any passat el balanç global era una mica més positiu, amb 580 hm3 emmagatzemats (95%).

La tendència catalana també ha anat a la baixa respecte l'agost de 2013, quan les reserves eren 12 punts més elevades que ara (81%). L'ACA garanteix el subministrament ordinari d'aigua durant 15 mesos, tot i que demana a la ciutadania mantenir el consum eficient d'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.