Cugat.cat rememora la història de La Unió en el seu 115è aniversari


Temes relacionats

La Unió es posarà al dia amb una rehabilitació integral (25/jul/14)

'La 7mana Vallès' aborda l'evolució històrica del Teatre la Unió (24/mar/14)

Mantenir la cohesió de les vuit seccions, objectiu del nou president de La Unió ( 5/mar/14)


  • Comparteix:

La Unió Santcugatenca és una de les entitats més antigues de la ciutat

La Unió Santcugatenca és una de les entitats més antigues de la ciutat

La Unió Santcugatenca afronta aquest 2014 una de les etapes més decisives dels seus 115 anys d'història. Després de l'elecció d'una nova junta directiva encapçalada per David Pujol, l'entitat afronta ara la gestió del projecte de remodelació de la seva seu, tancada per la necessitat de reformes des de ja fa uns quants mesos. Tot plegat suposa entrar en un període on l'associació centenària es proposa mantenir la cohesió entre les seves vuit seccions, que hauran de dur a terme les seves activitats en altres locals de la ciutat mentre durin els arranjaments.



Cugat.cat recupera un reportatge elaborat durant aquesta temporada en què aborda els futurs reptes que encara aquesta mítica entitat de Sant Cugat. Després de la dimissió de Pere Marín a l'abril de 2013, La Unió va iniciar un procés de remodelació de la seva junta que va culminar amb l'elecció de Pujol al març d'enguany.

El nou equip està format per Indaleci Huguet com a sotspresident, Santiago Salido com a tresorer i Esther Madrona com a secretària. Roger Casadellà, Bernat Picornell i Carles Mayol completen el nou equip amb la resta de vocalies. Ara la intenció és gestionar la reforma de la nova seu, pendent d'adjudicació a través d'un concurs públic. Es preveu que el projecte suposi una inversió de 5,6 milions d'euros. Abans, però, la comissió mixta que formen l'Ajuntament i l'entitat hauran d'abordar el finançament, ja que el conveni amb el consistori preveu una aportació d'1,5 milions.

El reportatge també es fa ressò dels orígens de La Unió i també del fort vincle que l'acosta a moltes de les entitats de cultura popular de la ciutat. I és que la seva seu ha acollit durant diversos anys les activitats i els assaigs del Grup Mediterrània, la coral La Unió, els Bastoners i el grup de teatre Fila Zero, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.