La pluja de les Perseides arriba aquests dies al cel del municipi


Temes relacionats

La pluja de les Perseides arriba aquests dies al cel del municipi (12/ago/14)

Torna la pluja d'estels més emblemàtica de l'agost (13/ago/13)


  • Comparteix:

Les Perseides seran difícils de veure enguany a causa de la lluna

Les Perseides seran difícils de veure enguany a causa de la lluna

El fenomen meteorològic conegut com a les llàgrimes de Sant Llorenç ha assolit la seva màxima visibilitat aquest dimarts a la mitjanit, tot i que es produirà encara durant els propers dies. Malgrat tot, la lluminositat de la lluna pot dificultar enguany l'observació d'aquesta habitual pluja d'estels estiuenca, fent que els meteors més petits passin desapercebuts a ull nu. La zona de la Rabassada, el Turó de Can Mates i el Parc de Collserola són les millors zones per veure aquesta pluja espacial.

Les també anomenades Perseides són petits fragments de roca, pols i gas que un cometa, el Swift-Tuttle, ha anat deixant al seu pas. Cada any, cap a l'agost, la Terra es creua amb l'òrbita d'aquest element. El camp gravitatori del planeta n'atreu les restes a l'atmosfera. Quan hi contacten, es destrueixen deixant un rastre de brillantor que és el que coneixem com a les llàgrimes de Sant Llorenç o Perseides.

La màxima intensitat dels meteors, quan millor es veuran, és a partir de la mitjanit, però la claror de la lluna en dificultarà la visibilitat. I és que aquest any les Perseides coincideixen amb els dies després de lluna plena, quan el satèl·lit terrestre desprèn més llum. En declaracions a Cugat.cat, el fundador i soci de l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix Eduard Garcia ha reconegut que aquest estiu seran més complicades de veure.

Eduard Garcia

Aquest any és un dels pitjors per mirar al cel perquè ahir a la nit [diumenge] va haver-hi lluna plena.


Per observar el major nombre d'estels possible, Garcia recomana situar-se en un espai pla i fosc per tenir una bona visibilitat nocturna o inclinar-se en posició nord, d'esquenes a la llum de la lluna. La contaminació lumínica de la ciutat també impedeix una bona visió, pel que s'aconsella anar a zones boscoses com la serra de Collserola o el massís del Montseny. En el cas de Sant Cugat un punt òptim també pot ser el Turó de Can Mates i la zona de la Rabassada.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.