Activada la prealerta del pla Inuncat per la previsió de pluges intenses


  • Comparteix:

L'Inuncat està en prealerta

L'Inuncat està en prealerta

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Inuncat per la previsió de pluges intenses entre aquest dimecres i dijous que podrien afectar el prelitoral de Barcelona, inclosa la comarca del Vallès Occidental. El cos alerta que en alguns punts es poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora.

Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals en cas de trobar-se en una zona on descarrega amb força. Si les tempestes afecten aquests llocs, cal evitar travessar rieres i torrents perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

El cos d'emergències també demana especial precaució als banyistes de les platges, ja que també hi ha previst un episodi de mala mar al litoral centre i al nord, on les onades poden superar els 2,5 metres d'alçada. És recomanable banyar-se amb molt de compte en aquelles platges que tinguin bandera groga i no fer-ho en aquelles on hi hagi la vermella. A més, sempre és millor estar en una zona vigilada per socorristes.

En cas de trobar-se una persona amb dificultats a l'aigua cal avisar els reponsables de la platja o trucar al 112. Està totalment desaconsellat intentar rescatar algú sense tenir coneixements de salvament aquàtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.