CGT actualitza a més d'un milió la xifra de documents acumulats a Correus


Temes relacionats

El PSC insta Correus a posar fi al conflicte laboral entre direcció i treballadors ( 6/ago/14)

CGT assegura que hi ha 200.000 impresos acumulats a Correus Sant Cugat (28/jul/14)

CGT denuncia l'acumulació de 160.000 impresos a Correus Sant Cugat (15/jul/14)

Una granada sense càrrega activa els protocols de seguretat a la seu de Correus (19/mai/14)


  • Comparteix:

El sindicat assegura que a dins d'aquestes caixes hi ha molta documentació acumulada / Foto: CGT

El sindicat assegura que a dins d'aquestes caixes hi ha molta documentació acumulada / Foto: CGT

El sindicat CGT de Correus assegura que l'acumulació de documents que pateix des de fa algunes setmanes la seu de la ciutat ascendeix ja a 1.040.000 papers. L'associació atribueix aquesta situació a la progressiva precarització de les condicions de treball.

A mitjans de juliol el sindicat ja va anunciar que el Centre de Tractament Automatitzat (CTA) de Sant Cugat patia alguns endarreriments. Uns retards, assegura l'organisme, que no són fortuïts, ja que durant tot l'any hi ha puntes d'acumulació. De totes maneres aquesta situació s'agreuja a l'estiu, període en què molts treballadors fan vacances. Segons CGT, la direcció de l'empresa es nega a contractar personal per cobrir les baixes, les jubilacions i les vacances. A més, assegura que les condicions dels pocs nous empleats que entren són cada vegada més precàries.

El col·lectiu lamenta que aquesta situació es produeixi després que aquesta empresa pública ha declarat uns beneficis de més de 65 milions d'euros. CGT contraposa aquesta dada amb el fet que s'estigui destruint ocupació, amb 15.000 treballadors menys en els últims cinc anys i una contractació pràcticament nul·la.

La secretària d'organització de CGT-Correus a Sant Cugat, Rosa Muñoz, demana a Correus una contractació de personal que garanteixi un servei públic de qualitat.

Rosa Muñoz

Tot això és la conseqüència de la falta de contractació. Tampoc ve gent per compensar les vacances.


De la seva banda, des de Correus s'assegura que el ritme de repartiment no està patint cap demora significativa i que està dins la normalitat dels mesos d'estiu. El responsable de comunicació de Correus a Catalunya, Vicenç Ibáñez, explica en declaracions d'arxiu que l'acumulació de feina només afecta la distribució de correspondència de baixa prioritat, com la publicitat.

Vicenç Ibáñez

Sempre es produeixen puntes de tràfic, especialment en la distribució de publicitat.


Tota aquesta situació implica que a hores d'ara, segons CGT, no es pugui repartir diàriament la correspondència a ciutats com Barcelona, El Prat de Llobregat, Igualada i Vilanova i la Geltrú, entre d'altres.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.