Últim mes per optar a l'arranjament d'habitatges de les Planes


Temes relacionats

Sant Cugat reforça les seves accions en contra del canvi climàtic (29/abr/14)

Sant Cugat fa un pas endavant en la lluita contra el canvi climàtic (24/abr/14)


  • Comparteix:

La prova pilot es desenvoluparà a les Planes

La prova pilot es desenvoluparà a les Planes

Les sol·licituds per participar a la prova pilot d'arranjament d'habitatges a les Planes finalitza el 15 de setembre. El programa s'adreça a famílies amb rendes baixes i necessitats sociosanitàries específiques. La iniciativa es finançarà a través del Pla de Barris i els ingressos obtinguts amb la venda de l'energia de les plaques fotovoltaiques municipals.

La prova pilot consistirà a fer petites reformes i reparacions als domicilis particulars amb un doble objectiu: contribuir a millorar les condicions dels habitatges i lluitar contra la pobresa energètica. Seran intervencions com la reparació de façanes, la fixació d'aïllament tèrmic al sostre dels edificis i el segellament de les portes.

El finançament es durà a terme a través del Pla de Barris, que fa possible la contractació d'un equip multidisciplinar compost de tres manobres (plans de treball del SOG) i d'un arquitecte (pla d'ocupació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona). També col·labora en el finançament l'Ajuntament amb els ingressos de la venda d'energia produïda per les plaques fotovoltaiques municipals (20.000 euros).

Les persones beneficiàries del programa hauran d'acreditar la seva situació econòmica i, si cal, sociosanitària, com una resolució de dependència o el certificat de discapacitat. Les instàncies es podien presentar fins al 15 de setembre. El projecte també permetrà fer una prospecció real de les construccions de les Planes, oferir formació general sobre l'ús de l'energia i establir un conveni de col·laboració amb l'ETSAV.

Els habitatges beneficiaris del projecte, que poden ser de propietat o de lloguer, no podran tenir un valor cadastral superior als 300.000 euros i hauran de presentar un estat de conservació suficient per garantir que no poden ser objecte de declaració d'estat de ruïna. El cost total de les intervencions en un mateix habitatge no podrà excedir els 3.000 euros.

L'Ajuntament està estudiant la possibilitat d'estendre aquesta prova pilot a la resta de barris amb finançament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.