La Generalitat activa l'alerta de l'Inuncat per previsió de pluges arreu del país


  • Comparteix:

La previsió és de pluja intensa arreu del país

La previsió és de pluja intensa arreu del país

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Inuncat davant la previsió de precipitacions intenses al conjunt de Catalunya. La Generalitat recomana precaució sobretot en els desplaçaments en vehicle i també en totes aquelles activitats a l'aire lliure a les zones de risc.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu un front per Ponent que s’anirà desplaçant progressivament fins cobrir la totalitat del territori, descarregant xàfecs acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. Es preveu que es pugui superar el llindar d’intensitat de pluja de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. A més, hi haurà ratxes fortes de vent.

Davant la previsió de xàfecs intensos, Protecció Civil de la Generalitat, a banda d’informar als municipis afectats per la previsió i als serveis d’emergència, ha comunicat de forma preventiva la previsió meteorològica als coordinadors i responsables de les diferents activitats amb menors a l’aire lliure.

Protecció Civil demana fer seguiment de l’evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir sobretot en el cas de viure a l’entorn de rius i rieres i zones inundables; i també seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit (SCT).

Es recomana allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables.

En el cas que hi hagi tempesta amb aparell elèctric, cal evitar situar-se sota o a prop de torres de la llum, arbres solitaris i sortir de l’aigua si ens trobem a la platja.

Protecció Civil de la Generalitat també recomana netejar els embornals, desguassos i baixants que poden tenir pols, fulles seques o brutícia a les reixetes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.