El rector de la parròquia, 'satisfet' amb les obres d'adequació del recinte


Temes relacionats

El Monestir ha reobert les portes aquest dissabte (16/ago/14)

Les obres per arreglar el sostre del Monestir han acabat aquest dilluns (11/ago/14)

Xavier Escura: 'La caiguda del morter ens va atrapar amb els deures fets' (16/jul/14)

Es reprenen les obres de sanejament del sostre del Monestir ( 9/jul/14)

Obres al monestir ( 6/jul/14)

El Monestir tanca les portes per obres i reubica cerimònies religioses (26/jun/14)

La caiguda d'un tros de morter obligarà a tancar l'església del Monestir (25/jun/14)


  • Comparteix:

El rector de la parròquia de Sant Pere s'ha mostrat 'satisfet' pel resultat dels treballs de sanejament del sostre del Monestir després de la caiguda al juny d'un tros de morter a 18 metres d'alçada. Blai Blanquer ha agraït la diligència en les obres de l'Ajuntament i la comprensió ciutadana en els canvis d'ubicació dels actes litúrgics. L'església ha estat tancada gairebé dos mesos.

Des del 16 d'agost, una setmana abans del que estava previst, el Monestir ha reprès les seves activitats habituals. Han estat gairebé dos mesos de tancament motivats per la caiguda d'un tros de morter a 18 metres d'alçada durant la processó del Corpus. Un incident que va motivar el trasllat dels actes litúrgics al Claustre i a la Casa Abacial i que ha rebut la comprensió dels ciutadans, segons el rector de la parròquia que apunta una única anul·lació.

Blai Blanquer s'ha mostrat 'satisfet' pel resultat de la feina de reparació i ha agraït al consistori la diligència en l'actuació. No obstant això considera que temples com el Monestir necessiten d'un manteniment constant.

Blai Blanquer

Feia falta fer això perquè el tema difícil d'aquest temple és que pateix un desgast.


Les obres, que han durat d'un mes i mig, han consistit en el repicat de les voltes i la col·locació d'un morter més resistent. El tinent d'alcalde d'Obres, Pere Casajoana, ha remarcat que aquestes actuacions tindran continuïtat al llarg de 2015.

Pere Casajoana

Hi ha un pla de rehabilitació i dinamització del Monestir que inclou diverses actuacions per resoldre diferents patologies.


Els feligresos també s'han felicitat per la finalització de les obres. Els fidels consultats per Cugat.cat han declarat que les obres no han ocasionat excessives molèsties, com explica la Maria Lluïsa.

Maria Lluïsa

No m'ha afectat gens perquè els oficis s'han traslladat a la Casa Abacial i les misses al Claustre.


Actualment s'està fent feina de neteja i recol·locació de mobiliari a l'interior del recinte. Més endavant, segons apunta el mossèn, es procedirà a actuar en la il·luminació. Uns serells que completaran l'actuació al temple que, després de l'ensurt, funciona amb absoluta normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.