Creu Roja espera assolir les 100 donacions de sang aquest estiu


  • Comparteix:

Infermeres del Banc de Sang i teixits treballant en una jornada de donacions

Infermeres del Banc de Sang i teixits treballant en una jornada de donacions

La secció local de Creu Roja i el Banc de Sang i Teixits esperen assolir les 100 donacions de sang aquests estiu amb la convocatòria de dijous passat i la propera, aquest dissabte. Les entitats recorden que els grups sanguinis B negatiu i AB negatiu són els més necessaris.

El juliol i l'agost les donacions es traslladen a les platges i als nuclis turístics, ja que la majoria de santcugatencs hi marxen de vacances. És per aquest motiu que el calendari estiuenc de donacions a la ciutat només té dues convocatòries: aquest dissabte i dijous passat, on es van fer 49 donacions. La cita d'aquest dissabte serà durant tot el dia a la Casa de Cultura.

Els organitzadors esperen arribar a les 100 donacions en aquests dos dies de campanya. El delegat del Banc de Sang i Teixits a la ciutat, Enric Martínez, veu possible augmentar les donacions de sang ara que la majoria de santcugatencs reprenen l'activitat al municipi.

Enric Martínez

Hi ha molta gent que torna de vacances i esperem que la gent respongui a la crida, perquè les reserves de sang d'alguns grups estan a un dia.


Des del Banc de Teixits alerten que les reserves de sang actualment permetrien abastir de sang les persones que en necessiten per un total de 7 dies. Qualsevol aportació és ben rebuda, recorda Martínez, tot i que els grups sanguinis amb menys sang disponible són el B negatiu i l'AB negatiu, que compten amb una reserva per un i dos dies, respectivament.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.