El servei de cardiologia arribarà al CAP Can Mates en els propers mesos


Temes relacionats

L'Ajuntament ubicarà 30 desfibril·ladors repartits per tot el municipi ( 3/jul/14)

El ple acorda instal·lar una xarxa municipal de desfibril·ladors (20/gen/14)

El PSC vol crear una xarxa de desfibril·ladors als punts clau de la ciutat (12/gen/14)


  • Comparteix:

L'especialitat de cardiologia s'ubicarà al CAP de Can Mates

L'especialitat de cardiologia s'ubicarà al CAP de Can Mates

L'Ajuntament, CatSalut i Mútua Terrassa estan ultimant l'arribada de l'especialitat de cardiologia al CAP Can Mates abans de finals d'any. A més, el consistori ha demanat reforçar el servei d'urgències de cap de setmana en pediatria i traumatologia al CAP Sant Cugat.

El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha assegurat a Cugat.cat que l'Ajuntament treballa per portar el servei de cardiologia al CAP Can Mates abans del 2015, una especialitat per la qual els santcugatencs es veuen obligats a anar a Rubí.

Raül Grangé

És la gran especialitat que ens faltava. Era una gran mancança. Estem ultimant tenir cardiologia abans de final d'any.


Grangé ha explicat que, en aquests moments, el CAP Can Mates dóna assistència a 17.000 usuaris al mes, tot i que està capacitat per rebre'n 38.000. El regidor de Sanitat creu que aquest CAP funcionarà a ple rendiment quan la població dels barris de Can Mates i Volpelleres arribi al màxim creixement.

A més, l'equip de govern ha demanat al CatSalut i Mútua Terrassa un reforç del servei d'urgències de cap de setmana en pediatria i traumatologia, derivats al CAP del carrer de la Mina.

Sant Cugat serà una 'ciutat cardioprotegida' a partir de gener
En paral·lel, l'Ajuntament ubicarà 22 desfibril·ladors repartits per mercats municipals, pavellons esportius i districtes aïllats. Aquests aparells estan preparats per ser utilitzats per qualsevol persona i avisen el servei d'emergències de manera automàtica, segons Grangé.

Raül Grangé

En el moment en què s'agafa el desfibril·lador s'avisa automàticament l'ambulància, que a Sant Cugat arriba en dos o tres minuts com a màxim.


Al gener sortirà el concurs per al subministrament dels aparells i, tot seguit, es repartiran. A Sant Cugat, al 2013, van produir-se 30 casos d'infart a l'espai públic.

El projecte, impulsat per l'Ajuntament, té una partida de 29.000 euros i anirà acompanyat d'una campanya de sensibilització. Aquesta mesura és el resultat d'una moció presentada pel PSC, que va reclamar la necessitat d'una xarxa de desfibril·ladors adequada a les dimensions de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.