Més de la meitat dels controls d'alcoholèmia fets per la Policia Local donen positiu


  • Comparteix:

L'intendent en cap, Moisès Simón, l'alcalde i el regidor de Seguretat, Jaume Tubau.

L'intendent en cap, Moisès Simón, l'alcalde i el regidor de Seguretat, Jaume Tubau.

El 58% dels controls d'acoholèmia fets als accessos i sortides de Sant Cugat durant l'any passat van donar positiu. Així es desprèn del balanç de les actuacions fetes per la Policia Local durant el 2003 que també posa de relleu que s'han detectat 660 vehicles abandonats a la via pública i que s'han efectuat 133 detencions, quasi la meitat per robatori amb intimidació.

El balanç de les actuacions fetes per la Policia Local durant el 2003 ha tornat a servir per exigir i tornar a denunciar la manca d'efectius que pateix la comissaria del Cos Nacional de Policia i que obliga el cos local a fer i assumir tasques, en matèria judicial i de seguretat, que no els pertoca.

De fet durant l'any passat la plantilla de la Policia Local s'ha incrementat en 6 nous agents fins arribar a una dotació de 77 policies, una dotació que, segons l'alcalde, s'anirà incrementant progressivament. Especialment satisfet s'ha mostrat Lluís Recoder dels resultats de la implantació de la Policia de Barri que s'ha posat en marxa durant aquest 2003.

Pel que fa les actuacions, la gran assignatura pendent a la ciutat segueix sent l'incivisme, malgrat les campanyes institucionals engegades. Durant l'any passat, la Policia Local va efectuar quasi 1.000 actuacions relacionades amb, per exemple, actes vandàlics, bretolades i denúncies per excés de contaminació acústica. Lluís Recoder ha denunciat que aquestes bretolades tenen un alt cost econòmic per la ciutat. Amb els diners que ha costat reparar les destrosses fetes durant el 2002, es podria haver construït una nova escola bressol:

Lluis Recoder

El deteriorament voluntari ens costa 90 milions de pessetes. És una manera trista de malgastar els diners públics.


El civisme tampoc es la nota predominant al volant. De fet, s'han posat 29.000 denúncies de trànsit, la meitat de les quals per l'ús incorrecte de la zona blava.

Dels 243 controls d'alcoholèmia fets a les entrades i sortides de Sant Cugat durant el cap de setmana, més de la meitat han donat positiu. L’intendent en cap, Moisès Simón, ha explicat que enguany s'han fet menys proves d'alcoholèmia però més selectives i per tant, puja el número de deteccions per excés d'alcohol:

Moisés Simón

Ara els controls són més selectius i només aturem als conductors que presenten simptomes d'haver begut.


Durant el 2003 s'han efectuat 133 detencions, 50 de les quals han estat per robatori amb intimidació. En aquest sentit, Simón ha explicat que van darrer una banda de joves que té atemorits els escolars i que se situen a les sortides a de les escoles per endur-se els mòbils i d'altres pertinences.

La Policia també ha decomissat 4.500 grams d'estupefaents, la majoria dels quals són marihuana, a establiments i també la via pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.