Arrenca 'Creatus Dominus', el primer festival de disseny de Sant Cugat


Temes relacionats

El festival de disseny 'Creatus Dominus' arriba a Sant Cugat a l'octubre ( 5/set/14)


  • Comparteix:

El festival tindrà lloc a la Casa de Cultura d'avui fins dissabte / Foto: Creatus Dominus

El festival tindrà lloc a la Casa de Cultura d'avui fins dissabte / Foto: Creatus Dominus

Quatre antics estudiants de l'Escola d'Art i Disseny porten aquest cap de setmana a la Casa de la Cultura el festival per a joves del sector. 'Creatus Dominus' és el primer festival de disseny de la ciutat creat per donar eines i formació als joves talents sense recursos. Aquest dijous a les sis de la tarda comencen els primers actes de formació.

El disseny, un dels sectors que més ha patit la crisi, veu com molts joves amb idees s'acumulen a l'atur sense perspectives de treballar en allò que han estudiat. Per trencar aquesta dinàmica neix 'Creatus Dominus' on els assistents tindran oportunitats per entrenar la seva creativitat o vendre els seus projectes a professionals del sector.

Entre aquest dijous i dissabte, hi haurà cinc conferències amb diferents ponents, un mercat d'idees per expressar i compartir projectes, taules rodones amb debats formatius, contacte directe amb professionals per vendre i rebre crítiques d'algunes idees pròpies, i microconferències on els assistents hauran d'improvisar el seu discurs de manera creativa. Tot plegat, segons els organitzadors, és una manera de donar un cop de mà als joves creadors.

La coodirectora del festival Gal·la Termes ha explicat a Cugat.cat que Creatus Dominus vol atraure joves talents del món de la publicitat, la comunicació i el disseny sense recursos que tinguin idees i talent.

Gal·la Termes

Ens trobem que som joves, creatives i volem fer coses. Els festivals convencionals només admeten professionals, i són caríssims.


El projecte téel finançament d'una beca Injuve per a joves talents del ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, dotada en 3.000 euros. Gal·la Termes ha assegurat que aquests diners no els han servit per cobrir totes les despeses del festival, però que gràcies a patrocinis i la col·laboració altruista de moltes persones han aconseguit que 'Creatus Dominus' sigui una realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.