Un estudi alerta que les polítiques sanitàries han de tenir en compte l'allargament de l'esperança de vida de les dones


  • Comparteix:

La presentació de l'estudi forma part del cicle 'Salut i Dona'.

La presentació de l'estudi forma part del cicle 'Salut i Dona'.

L'esperança de vida dels catalans és molt alta, sobretot en el cas de les dones. Així ho posa de manifest un estudi presentat a Sant Cugat sobre la realitat i percepció de la salut de les dones a Catalunya. Segons aquest informe, aquest és un aspecte important que cal tenir en compte des de la sanitat, i sobretot en el cas de les dones, ja que viuen més anys però també en pitjors condicions de salut.

Aquest estudi, elaborat per Pilar Bragualt i Ricard Treserres, fa un recorregut per les diferents etapes de la vida d'una persona i permet conèixer d'aquesta manera quins són els problemes i les necessitats que es plantegen en cada edat.

Entre d'altres coses, l'estudi posa de manifest que l'esperança de vida a Catalunya és molt llarga, i que ho és més en el cas de les dones, de 83,4 anys, que en el dels homes, on la mitja és de 77 anys. Precisament aquest és un dels aspectes importants que segons Pilar Bragualt caldrà tenir en compte des de l'àmbit sanitari ja que el fet de viure més anys també planteja nous problemes i necessitats.

Pilar Bragualt

Tenim una puràmide amb una població envellida i des del punt de vista sanitari és importantíssim perquè s'haurà de donar sortida a les necessitats de les persones grans.


Altres constatcions d'aquest informe són que les dones tenen més cura de la seva salut que els homes, però que també tenen una percepció més dolenta sobre el seu estat i com es troben, i que solen arribar a la vellesa en pitjors condicions físiques i mentals.

Pel que fa als principals reptes de futur que cal afrontar des de l'àmbit sanitari, destaquen l'increment de malalties com l'anorèxia i la bulímia, o també del tabaquisme, l'estrés o de mallaties degeneratives.
Un altre factor important és la violència de gènere, tal i com explpica Ricard Treserres.

Ricard Treserres

La violència de gènere és un tema greu que afecta almenys al 10% de les dones. 1.600 persones han demanat aquest any a Catalunya suport per aquest tema.


Aquest estudi s'ha presentat a la nostra ciutat dins el programa 'Dona i Salut' que organitza el servei municipal DonaInformació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.