Les escoles de Sant Cugat celebren la Diada de l'Ensenyament Públic a Catalunya amb una jornada de bricolatge


  • Comparteix:

Molts pares s'han dedicat a forrar els llibres de la biblioteca

Molts pares s'han dedicat a forrar els llibres de la biblioteca

Coincidint amb la 10ena Diada de l'Ensenyament Públic a Catalunya, diverses escoles de Sant Cugat han organitzat el 'Dia del Bricolatge'. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que els pares i mares coneguin de primera mà l'escola dels seus fills i s'impliquin en el seu manteniment però també recordar a les administracions la seva responabilitat en la millora dels centres.

Les escoles públiques de Sant Cugat han volgut sumar-se a la celebració de la Diada de l'Ensenyament Públic a Catalunya, i ho han fet convocant pares i mestres a una jornada de bricolatge per fer aquelles petites millores als centres que sovint no es fan des de l'administració.

Aquest és el cas de l'escola Collserola, on un gran nombre de pares i mares s'han reunit per col·laborar en tasques com forrar els llibres de la biblioteca, plantar plantes o pintar, entre d'altres. Per a la directora d'aquest centre, Mercè Alejo, l'objectiu d'aquesta jornada és resoldre aquestes petites coses, però sobretot, fomentar la convivència i la relació entre pares i la pròpia escola.

Mercè Alejo

És una possibilitat més perquè els pares entrin a l'escola, és una participació activa per ajudar a les petites coses. I és també un dia per la convivència.


De la mateixa manera s'ha expressat Ignasi Miró, president de l'AMPA d'aquesta escola, que ha afegit que, en general, a Sant Cugat l'Ajuntament fa una bona feina en temes de manteniment, però que sempre hi ha petites coses per resoldre. Miró també s'ha mostrat satisfet de la resposta dels pares.

Ignasi Miró

Quasi tot ho fa l'administració avui en dia, però sempre hi ha coses petites que potser trigarien més i que no volem esperar. I aquí al Collserola, els pares sempre responen bé.


Aquest any, la Diada de l'Ensenyament Públic, porta per lema 'Un compromís per l'educació a Catalunya'. Precisament, amb la jornada de bricolatge la coordinadora d'AMPAS de la ciutat vol aconseguir tant aquest compromís per part dels pares i mares, com també per part de l'administració.

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Cugat ha volgut recordar la importància que els pares es facin corresponsables de les escoles on s'eduquen els seus fills, i ha afegit que des de l'Ajuntament s'està fent un esforç important ja que l'educació és una prioritat.

Lluís Recoder

Fan falta més coses, però l'Ajuntament està fent un esforç important i el continurà fent perquè l'escola és la nostra prioritat.


Els actes per la Diada de l'Ensenyament Públic, que s'han fet també en d'altres escoles del municipi, estan coordinats des del 'Marc Unitari de la Comunitat Educativa', una plataforma formada per la Federació d'Associacions de Pares de Catalunya (FAPAC) i la majoria de sindicats, i reben també el suport del Departament d'Ensenyament i d'algunes Diputacions i Ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.