El curs 2014-2015 arrenca avui a Sant Cugat amb 19.622 alumnes


Temes relacionats

Una trentena de policies vetllaran per la seguretat a les entrades de les escoles ( 8/set/14)

La Generalitat licitarà les obres del nou institut Leonardo a finals d'any ( 6/set/14)

Les obres a les escoles, a punt per a l'inici del curs escolar ( 1/set/14)


  • Comparteix:

Alumnes a una de les aules que hi ha a Sant Cugat / Foto: Santcugat.cat

Alumnes a una de les aules que hi ha a Sant Cugat / Foto: Santcugat.cat

Les escoles de Sant Cugat comencen aquest dilluns el curs 2014-2015 amb 19.622 alumnes a les seves aules, un 1,8% més que el curs passat. L'escola l'Olivera obre un nou grup de P3 i els instituts Arnau Cadell i Angeleta Ferrer amplien l'oferta amb una classe més de 1r d'ESO per donar resposta a la creixent demanda d'aquests tres centres.

L'escola pública és la que rep més alumnes amb 8.295, un 42,2% del total de places de la ciutat, seguida pels centres concertats, que aquest curs absorbeixen un total de 7.370 estudiants, és a dir, un 37,6% del global. D'altra banda, el sector privat té 3.957 inscrits, el que suposa un 20,2% del total. La franja d'educació primària és la que compta amb més estudiants, amb 7.779 alumnes, seguida de la infantil, amb 5.009 inscrits. En tots dos casos, el sector públic cobreix gran part d'aquestes xifres.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha explicat que enguany la comarca tindrà 110 professors més que l'any passat. Baulenas també ha afirmat que abans de finals d'any s'hauran licitat les obres per al nou institut Leonardo da Vinci. Dues notícies que l'alcaldessa, Mercè Conesa, rep amb satisfacció perquè serveixen per encarar el curs amb optimisme.

Mercè Conesa

Encarem l'inici de curs amb dues bones notícies. Una és que tindrem nous professors i l'altra és que a finals d'any es licitarà el nou institut Leonardo da Vinci.


Aquest curs també ve marcat per la posada en marxa de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce). Una llei que, segons Baulenas, no tindrà grans implicacions a Catalunya, on se seguirà aplicant la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

Lluís Baulenas

Nosaltres ens centrem en la nostra llei, la LEC. Ens cal serenor i estabilitat. Els centres saben el que han de fer, començarem el curs amb normalitat.


Les escoles Pi d'en Xandri, Joan Maragall, Pins del Vallès, Catalunya, Collserola, Turó de Can Mates, L'Olivera i Gerbert d'Orlhac han viscut obres de millora aquest estiu de cara a l'inici del curs escolar. Amb una inversió municipal de 210.000 euros s'han fet unes 30 intervencions, que també inclouen les escoles bressol Montserrat, El Gargot i Tricicle; l'escola d'Art i millores a la via pública als accessos de les escoles Europa i Avenç. Paral·lelament, també s'ha fet l'ampliació del Camí de Can Pagan per adequar l'accés a l'escola La Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.