El carril bus-VAO queda obert de forma permanent i en els dos sentits


Temes relacionats

El carril bus-VAO de la C-58 queda tallat al trànsit des d'aquest dilluns ( 4/ago/14)

Canvi de requisits del carril bus-VAO per potenciar-ne l'ús (18/mar/13)

El carril bus-VAO de la C-58 ha entrat avui en funcionament (29/oct/12)


  • Comparteix:

El carril bus-VAO de la C-58 / Foto: ACN

El carril bus-VAO de la C-58 / Foto: ACN

El carril bus-VAO de la C-58, una de les més utilitzades pels santcugatencs, ha quedat obert de forma permanent i en els dos sentits de la marxa en el tram entre Barcelona i Ripollet des d'aquest diumenge. Tot i així, es mantenen els requisits per utilitzar-lo: restringit a vehicles de transport públic, turismes amb dos o més ocupants, motocicletes i vehicles ecològics o per a persones amb mobilitat reduïda.

Per poder ampliar el funcionament del carril han estat necessàries unes obres de condicionament. Els treballs han consistit, principalment, en l'execució del fresat de la línia blanca de separaració dels dos carrils de circulació i el reforçament de la senyalització vertical i les marques viàries. Així, el vial ha quedat estructurat en dos carrils, un per cada sentit, i una franja central exclosa al trànsit. També s'ha construït un nou accés d'entrada en sentit Ripollet que anul·la el que es troba a l'avinguda de Meridiana de Barcelona.

D'aquesta manera, el carril, que ja té dos anys en funcionament, queda obert les 24 hores del dia els 365 dies de l'any per als vehicles destinats al transport públic, turismes mixtos adaptats amb dos o més ocupants, motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i els ecològics.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que l'ampliació d'aquest espai és una aposta per fomentar la sostenibilitat, la seguretat viària i l'ús del transport públic.

Ramon Espadaler

És una aposta per un canvi de tendència. Apostem per una mobilitat sostenible, l'ús del transport públic i la seguretat.


L'ampliació de l'horari i la disponibilitat de la infraestructura té com a objectiu reduir la contaminació i augmentar l'ocupació mitjana de vehicles, situada en 1,4 persones per turisme. També es vol fomentar la seguretat i per això s'ha reduït la velocitat màxima a 90 km/h.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.