L'activista basc Txema Urkijo ofereix avui una conferència a Sant Cugat


Temes relacionats

Tres activistes per la pau visitaran Sant Cugat per explicar la seva tasca ( 7/set/14)


  • Comparteix:

Txema Urkijo Visitarà la Casa de Cultura / Foto: Ciutats Constructores de Pau

Txema Urkijo Visitarà la Casa de Cultura / Foto: Ciutats Constructores de Pau

L'activista Txema Urkijo visita aquest dijous Sant Cugat per conscienciar sobre la importància de la mediació en la defensa dels Drets Humans i la Pau. Implicat en la fi de la violència al País Basc, Urkijo impartirà una conferència a les set de la tarda a la Casa de Cultura, en el marc de la campanya 'Ciutats Constructores de Pau' de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Advocat de professió, Txema Urkijo va ser portaveu de l'organització Gesto por la Paz, una plataforma desvinculada de la política que lluita per la fi de la violència al País Basc. El 2002 es va incorporar a l'executiu de Juan José Ibarretxe, concretament a l'àrea de Drets Humans i d'Atenció a les Víctimes.

Un dels projectes en el qual Urkijo ha estat implicat és el de 'Retrobaments Restauratius', basat en trobades entre presos d'ETA i les seves víctimes. Aquest és el cas que tractarà a la xerrada d'aquest dijous a la tarda a la Casa de Cultura. Segons l'activista, quan es parla de pau i en favor dels drets humanes, no s'ha d'oblidar que la violència no només es troba a l'Orient Mitjà sinó que aquí també és una realitat.

Txema Urkijo

El nucli de la violència és el mateix a tot arreu, i la feina de sensibilització ha de ser constant, no es pot abaixar mai la guàrdia


Tres anys després del cessament definitiu de la lluita armada al País Basc, Urkijo ha reconegut a Cugat.cat que encara queda molta feina a fer. L'immobilisme del PP, assegura, no està facilitant els processos de reconstrucció, i ha reivindicat la flexibilització de la política penitenciària. En qualsevol cas, Txema Urkijo ha manifestat la necessitat d'apostar per la mediació com una eina per resoldre els conflictes socials com a via alternativa al sistema judicial.

Txema Urkijo

La resolució de conflictes a través de la via judicial no dóna respostes satisfactòries i s'imposen vies alternatives, com la mediació


D'altra banda, aquest divendres l'activista Chema Caballero visitarà els instituts de la ciutat per donar a conèixer la realitat dels nens soldats i la periodista implicada en la lluita contra la violència masclista al Congo Caddy Adzuba ho farà el divendres de la setmana vinent. Aquestes visites s'emmarquen en la campanya 'Ciutats Constructores de Pau' que han impulsat 13 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals s'inclou Sant Cugat, amb la col·laboració de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Barcelona i la Casa Amèrica de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.