La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, del 21 al 29 de setembre


  • Comparteix:

Cartell oficial de la iniciativa

Cartell oficial de la iniciativa

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebrarà a Sant Cugat a partir d'aquest diumenge i fins al 29 de setembre, sota el lema 'Fem el carrer més nostre'. La iniciativa d'enguany proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyant-se del domini absolut del cotxe particular, per apostar per un transport més sostenible, segur i saludable.

Del 21 al 29 de setembre, Sant Cugat s'adhereix a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una activitat de sensibilització ambiental d'abast europeu. La Setmana considera que, canviant la manera de desplaçar-se, es pot millorar notablement l'activitat física de les persones, la qualitat de l'aire de les ciutats i la prevenció dels accidents de trànsit.

Els objectius principals de la Setmana són estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, sensibilitzar sobre els impactes ambientals del transport i informar sobre les seves diferents modalitats, i impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic. A més, la iniciativa vol reflexionar sobre com afecta a la salut l'ús excessiu del transport motoritzat.

Activitats a Sant Cugat

- Diumenge, 21 de setembre: Pedalada popular organitzada per la Unió ciclista Sant Cugat. Tindrà un recorregut de 10 quilòmetres i transcorrerà pels carrils bici de Sant Cugat, també pel que connecta l'Institut Leonardo da Vinci amb la resta del municipi. La sortida a les onze del matí des de la plaça de la Vila.

- Dijous, 25 de setembre: Caminada saludable adreçada als treballadors municipals. Sortirà de l'Ajuntament i acabarà a Barcelona, al carrer de Balmes. Passarà per Can Borrell, Sant Medir i Vista Rica. En total, té uns 14 quilòmetres i durarà dues hores i mitja. La dificultat és baixa. La sortida serà a dos quarts de sis de la tarda.

- Dissabte, 27 de setembre: 5a edició de la Fira de vehicles elèctrics a la plaça de la Vila on hi participaran els concessionaris de Renault, Nissan, BMW (vehicles elèctrics), VAIC, Domingo i Modular (bicis elèctriques). L'horari serà des de les deu del matí fins a les dues de la tarda. També hi haurà un circuit de karts a pedals per a nens on s'explicaran les normes bàsiques de circulació.

- Durant la setmana es prepararan, a més, cursos de conducció segura de bicis a les escoles de Sant Cugat i s'instal·larà una unitat mòbil de control de la contaminació.

Subvenció de la compra de bicicletes elèctriques
L'Àrea Metropolitana de Barcelona subvenciona l'adquisició de bicicletes elèctriques fins a un import situat entre els 400 i els 500 euros sobre el valor de compra. L'objectiu de la mesura és promocionar el transport en bicicleta. Les sol·licituds es poden adreçar al web Bicibox.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.