L'Ajuntament mou fitxa en la lluita contra els pisos buits d'entitats financeres


Temes relacionats

L'Ajuntament busca l'acord amb els bancs amb pisos desocupats (22/abr/14)

Sant Cugat anuncia mesures contra pisos buits amb la sanció com a últim recurs ( 1/mar/14)

El govern local busca l'acord amb el PSC i ICV pels bancs amb pisos buits (25/gen/14)

L'Ajuntament estudia ara sancionar els bancs amb pisos buits (20/gen/14)


  • Comparteix:

Segons l'Ajuntament ara hi ha uns 40 pisos buits sense justifació / Foto: ACN

Segons l'Ajuntament ara hi ha uns 40 pisos buits sense justifació / Foto: ACN

L'Ajuntament iniciarà un procediment d'expedient contradictori per reclamar de manera oficial documentació a tres entitats financeres que tenen pisos buits a Sant Cugat des de fa més de dos anys, segons consta al consistori. El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha explicat a Cugat.cat que dels 84 pisos comptabilitzats inicialment com a buits vulnerant la Llei del dret a l'habitatge, la meitat, a nom de quatre bancs, ja han estat justificats de manera correcta

El consistori ha rebut en els últims cinc mesos la resposta de quatre entitats bancàries que, presumptament, tenien pisos buits a Sant Cugat des de feia més de dos anys. En tots els casos, una quarantena d'habitatges, la documentació presentada pels bancs és correcta i, per tant, dins la Llei del dret a l'habitatge.

Ara, hi ha encara, però, tres entitats que no han respost a cap de les peticions formulades des de l'Ajuntament. És per això que el consistori iniciarà un procediment d'expedient contradictori, que és el primer pas a fer abans d'iniciar un procediment sancionador, com ha explicat el regidor de l'àrea, Raül Grangé.

Raül Grangé

Eren 84 pisos buits de set entitats financeres. Quatre ens ho han justificat amb documentació, però tres ni han respost. Ara iniciarem un procediment d'expedient contradictori.


L'objectiu de l'Ajuntament és que els habitatges buits es posin a disposició dels santcugatencs a través de l'Oficina Local de l'Habitatge (OLH) i alguns d'ells es posin en règim de lloguer social, és a dir, amb una quota mensual assequible.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.