Comença la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Sant Cugat


  • Comparteix:

El cartell de la iniciativa

El cartell de la iniciativa

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura dóna el tret de sortida aquest dilluns i s'allargarà fins dilluns vinent, sota el lema 'Fem el carrer més nostre'. La iniciativa d'enguany proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyant-se del domini absolut del cotxe particular per apostar per un transport més sostenible, segur i saludable.

Fins dilluns vinent, Sant Cugat celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una activitat de sensibilització ambiental d'abast europeu. La campanya vol aconseguir canviar la manera de desplaçar-se, i, així, millorar notablement l'activitat física de les persones, la qualitat de l'aire de les ciutats i la prevenció dels accidents de trànsit.

Els objectius principals de la Setmana són estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, i alhora sensibilitzar sobre els impactes ambientals del transport. La campanya també busca impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic. A més, la iniciativa vol reflexionar sobre com afecta a la salut l'ús excessiu del transport motoritzat.

Activitats a Sant Cugat
- Dijous, 25 de setembre: Caminada saludable adreçada als treballadors municipals. Sortirà de l'ajuntament i acabarà a Barcelona, al carrer de Balmes. Passarà per Can Borrell, Sant Medir i Vista Rica. En total, té uns 14 quilòmetres i durarà dues hores i mitja. La dificultat és baixa. La sortida serà a dos quarts de sis de la tarda.

- Dissabte, 27 de setembre: 5a edició de la Fira de vehicles elèctrics a la plaça de la Vila en la qual participaran els concessionaris de Renault, Nissan, BMW (vehicles elèctrics), VAIC, Domingo i Modular (bicis elèctriques). L'horari serà des de les deu del matí fins a les dues de la tarda. També hi haurà un circuit de karts a pedals per a nens on s'explicaran les normes bàsiques de circulació.

- Durant la setmana es prepararan, a més, cursos de conducció segura de bicis a les escoles de Sant Cugat i s'instal·larà una unitat mòbil de control de la contaminació.

Subvenció de la compra de bicicletes elèctriques
L'Àrea Metropolitana de Barcelona subvenciona l'adquisició de bicicletes elèctriques fins a un import situat entre els 400 i els 500 euros sobre el valor de compra. L'objectiu de la mesura és promocionar el transport en bicicleta. Les sol·licituds es poden adreçar al web Bicibox.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.