L'Ajuntament prepara un nou portal de govern obert


Temes relacionats

Compromís de la ciutat amb la transparència i el bon govern (15/feb/13)

Jordi Pugneró: 'La resposta dels ciutadans és prou positiva' (20/set/10)


  • Comparteix:

El nou portal de govern obert penjarà de l'actual web de l'Ajuntament, Santcugat.cat

El nou portal de govern obert penjarà de l'actual web de l'Ajuntament, Santcugat.cat

L'Ajuntament està a punt de llançar un nou portal a Internet que respondrà al model de govern obert. La regidora de Comunicació, Atenció Ciutadana i Tecnologia, Joana Barbany, ho ha avançat a Cugat.cat i ha explicat que la nova web penjarà directament de l'actual, Santcugat.cat. L'objectiu és canviar el model de governabilitat per intentar que sigui més transparent, més proper i participatiu. La idea està basada en la col·laboració ciutadana i el foment de la innovació social.

El govern obert implica el conjunt de l'administració i es converteix en el centre dels objectius estratègics de l'acció executiva. Es defineix com un nou model de gestió basat en la transparència, la col·laboració i la participació.

L'objectiu principal és millorar la qualitat democràtica, sumant iniciatives com les que ja fan els consells de participació, de barris, sectorials i les taules creades amb aquesta finalitat i totes les eines que permetin la corresponsabilització de la ciutadania amb l'administració.

L'Ajuntament posa a disposició d'entitats, associacions de veïns i ciutadania en general més espais, canals i mecanismes per fer arribar les seves opinions i propostes i intervenir en la gestió del municipi.

La regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha explicat que el nou portal es basa en el concepte 'open data'. El web aportarà nous apartats que inclouran les dades i els indicadors de què disposa el consistori per treballar i prendre decisions. Per a Barbany, és un pas més en la millora de la transparència.

Joana Barbany

Transparència és tenir totes les dades en obert, com els indicadors de l'Ajuntament; també hi haurà una part de participació; i s'inclourà també una part d'innovació i col·laboració.


Barbany ha afegit que per aconseguir treballar en la línia d'aquests eixos, l'Ajuntament vol utilitzar totes les eines digitals que té a l'abast. Segons la regidora, però, no es tracta d'un canvi tecnològic, sinó que és un canvi de mentalitat més global, al qual s'han d'adaptar molts processos i protocols en la prestació dels serveis públics.

Barbany ha explicat també que, properament, trauran a la llum una 'newsletter' per enviar a tothom que vulgui les novetats dels serveis que presta l'administració. Els interessats només hauran de facilitar el seu correu electrònic i periòdicament rebran un correu amb informació relacionada amb la ciutat.

Joana Barbany

No explicarem els serveis sinó que donarem serveis. Qualsevol novetat o última hora en relació amb els serveis que donem la podrem informar directament a través d'aquesta 'newsletter'.


D'altra banda, Barbany ha explicat també que el govern està treballant en el projecte d'e-administració amb l'objectiu d'agilitar els tràmits administratius. La intenció és tenir-ho enllestit abans de final de mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.