L'Ortiga ofereix sostenibilitat a l'hort i al plat


Temes relacionats

La lluita contra l'exclusió social sembra llavors als horts de Can Monmany (27/ago/14)

El concurs d'emprenedoria social dóna lloc a tres cooperatives amb nou empleats ( 8/jul/14)


  • Comparteix:

L'Ortiga és un projecte santcugatenc d'agricultura ecològica que fa cinc anys que treballa per aconseguir una alimentació sostenible a l'abast de tothom. La cooperativa està situada a la finca de Can Monmany i reivindica un model agrícola basat en la proximitat i la pagesia local. Cugat.cat ha visitat els horts per veure el funcionament diari de l'Ortiga que ha arrelat amb força a la ciutat. La cooperativa, que dóna feina a set persones i distribueix una tona de productes a la setmana, és una de les tres cooperatives guanyadores del 1r concurs d'emprenedoria social de l'Ajuntament.

El projecte de l'Ortiga va néixer fa cinc anys i ocupa una hectàrea de superfície conreada a la finca de Can Monmany. Per aconseguir els productes que s'hi cultiven, utilitzen tècniques d'agricultura ecològica, sense químics ni herbicides. Una de les seves fundadores, Alba Sánchez, assegura que un dels principals objectius de l'Ortiga és recuperar la pagesia tradicional catalana.

Alba Sánchez

L'Ortiga neix amb la volutant de veure si és possible fer funcionar un altre model agroalimentari. La pagesia a Catalunya està desapareixent.


A la web l'Ortiga.cat, la cooperativa ofereix una vintena de varietats de verdures, fruites i hortalisses que es recullen cada matí i es reparteixen a domicili a la tarda. Els clients com la Francesca valoren la qualitat del producte i estan disposats a pagar un preu superior al dels supermercats.

Francesca

Compro a l'Ortiga perquè fa anys que els conec i m'agraden els seus productes. El sabor és molt millor i tenen molta qualitat.


L'Ortiga és més que un projecte productiu i es complementa amb una vessant educativa i una altra social. Ofereixen cursos agrícoles a les escoles i des d'aquest any també una línia de formació per a persones en risc d'exclusió social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.