Ferrer produeix un tractament cardiovascular pioner a Sant Cugat


  • Comparteix:

Ferrer ha començat a produir a la seva planta de Sant Cugat la primera polipíndola de prevenció d'episodis cardiovasculars del món. Es tracta d'un tractament innovador i pioner, ja que uneix en una única càpsula tres medicaments. Aquest avenç mèdic s'ha presentat aquest dilluns i està previst que es comenci a comercialitzar al gener sota el nom de Trinomia.

El nou tractament és fruit de la col·laboració públic-privada entre el Centre Nacional de Recerques Cardiovasculars (CNIC) i Ferrer. Han estat set anys de treballs i una inversió de 22 milions d'euros, a més dels 25 milions per a instal·lacions. És una tasca 'paradigmàtica' segons el president de Ferrer, Sergi Ferrer-Salat.

Sergi Ferrer-Salat

És el primer medicament fabricat a l'Estat espanyol, fruit del suport entre els sectors públic i privat, d'abast mundial i demostra una col·laboració exemplar.


Això ha permès crear, i ara comercialitzar, el primer tractament que unifica en una única càpsula tres medicaments per a la prevenció d'episodis cardiovasculars en pacients que ja han patit un primer infart. Els seus principals beneficis són que incrementa un 24% l'adherència al tractament i facilita la seva ingesta, fet que reduirà el número de persones que deixen el tractament o en fan un ús poc adequat.

El director general del CNIC, el doctor Valentín Fuster, ha destacat l'impacte que aquest tractament tindrà sobre les malalties cardiovasculars, principal causa de mortalitat.

Valentín Fuster

Podem evitar molts infarts. Si prenen la polipíndola es poden prevenir gairebé un milió d'infarts.


Per la secretària d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, es tracta d'un 'exemple' de tot allò que s'aconsegueix de manera coordinada.

Susana Camarero

Es tracta d'un excel·lent exemple d'allò que s'aconsegueix quan s'inverteix de manera coordinada en innovació farmacèutica.


D'aquesta manera, la seu de Sant Cugat es converteix en el centre de producció d'un tractament d'abast mundial. De moment, ja té l'aprovació per comercialitzar-se a l'Estat espanyol, Romania, Grècia i Suècia. Més endavant s'uniran 11 països europeus més. Des de Sant Cugat, es produiran l'any vinent 52 milions de polipíndoles.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha elogiat la implicació de Ferrer al municipi i aquesta aposta per la innovació.

Mercè Conesa

Sobretot felicitar l'empresa Ferrer per la seva aposta en innovació i desenvolupament.


La presentació de la producció de la polipíndola cardiovascular ha tingut una àmplia representació institucional i del món mèdic. Està previst que el tractament estigui a les farmàcies al gener amb un cost de 13, 15'40 i 20'25 euros en funció del format. Aquest preu és la suma del cost dels tres medicaments que incorpora i s'inclou a la seguretat social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.