La Generalitat abaratirà el transport en episodis de contaminació atmosfèrica


  • Comparteix:

El transport serà més barat en moments de molta contaminació atmosfèrica

El transport serà més barat en moments de molta contaminació atmosfèrica

El transport públic sortirà a meitat de preu quan es produeixi un episodi de contaminació de l'aire, d'acord amb el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire a les Zones de Protecció Especial (ZPE), una àrea on s'inclou Sant Cugat. La Generalitat ha aprovat aquest dimarts la proposta, que s'aplicarà a 39 municipis més i que també preveu incrementar un 25% el preu dels peatges i dels aparcaments municipals.

L'objectiu de tot plegat és reduir les emissions d'òxid de nitrogen (NOX) i de les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres. Així es reestablirà la qualitat de l'aire i es respectaran els valors límit que determina la legislació europea.

D'aquesta manera, la intenció és afavorir una mobilitat més sostenible tant de persones com de mercaderies. Els descomptes en el transport públic afectaran la zona integrada de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). En principi, la reducció de preu en aquestes circumstàncies especials entrarà en vigor a partir del 2015 o 2016, quan el nou sistema tarifari conegut com a T-Mobilitat estigui a punt.

Com a contrapartida, el pla aprova un increment del 25% del preu dels peatges i els aparcaments municipals per penalitzar així l'ús del transport privat i fomentant els desplaçaments amb el transport públic.

A més, el govern també preveu desgravacions fiscals per a l'activitat industrial que prioritzi la incorporació de tècniques més eficaces per assolir emissions més baixes. Hi haurà bonificacions en l'impost d'emissions de gasos i partícules per a les empreses que redueixin els nivells de contaminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.