Les terrasses hauran de tancar abans a l'espera de revisar el Pacte per la Nit


Temes relacionats

La CUP acusa l'equip de govern d'incomplir el Pacte per la Nit ( 8/set/14)

La CUP considera que el Pacte per la Nit incompleix alguns punts (18/jul/13)

Tret de sortida a la implantació de les propostes del Pacte per la Nit (15/oct/12)

La JNC destaca la implicació de les diferents parts en el Pacte per la Nit ( 3/oct/12)

La CUP a l'expectativa de la implementació del Pacte per la Nit ( 9/jul/12)

El Pacte per la Nit proposa nous horaris a bars i terrasses (26/jun/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament avança l'horari d'hivern de terrasses a partir de dimecres vinent

L'Ajuntament avança l'horari d'hivern de terrasses a partir de dimecres vinent

L'Ajuntament atura, de manera provisional, els permisos per obrir noves terrasses a la via pública i avança la temporada d'hivern a dimecres vinent, en comptes del 15 d'octubre com era habitual. Per tant, les taules ubicades al carrer hauran de ser retirades a les dotze de la nit, en comptes de les dues de la matinada. D'altra banda, les activitats nocturnes a les places també hauran d'acabar a mitjanit i es buscarà un espai -possiblement la zona de Can Solà- on ubicar la majoria de concerts a l'aire lliure.

L'Ajuntament revisarà el Pacte per la Nit per arribar a nous consensos amb veïns, propietaris de bars amb terrasses i entitats de lleure. Així s'ha fet saber aquest dimecres en una reunió al Casal de TorreBlanca davant una trentena de persones. Segons fonts presencials a la reunió, durant la trobada s'ha anunciat que, de manera provisional, s'aturaran els permisos per obrir terrasses a la via pública al centre -des de l'estació i fins el Monestir- i que s'avança la temporada d'hivern a dimecres vinent i, per tant, les taules ubicades al carrer hauran de ser retirades a les dotze de la nit, dues hores abans.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha explicat que es tracta d'una mesura provisional que busca dos objectius. El primer és redactar una normativa que determini els elements necessaris per aconseguir una bona convivència ciutadana, incloses les terrasses. El segon consisteix a elaborar uns plànols que especificaran quins espais de la via pública poden ser ocupats pels bars.

Pere Casajoana

Tot plegat ha de permetre poder redactar una ordenança que contingui els elements que estableixin quina és la bona convivència ciutadana.


Casajoana ha explicat que alguns veïns s'havien queixat del soroll provinent de les terrasses i de concerts als carrers, tot i que ha puntualitzat que són uns pocs els espais que incompleixen la normativa vigent.

Les mesures d'urgència també inclouen rebaixar de les dues de la matinada a les dotze de la nit les activitats a l'aire lliure que es fan a diferents places de la ciutat, com la d'Octavià, la de Pep Ventura i la de Barcelona.

D'altra banda, l'Ajuntament ha plantejat a les entitats juvenils i proactives amb concerts nocturns que es buscarà un espai específic per fer la meitat de les actuacions que es programin a Sant Cugat. Aquest espai serà, previsiblement, a la zona de Can Solà.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.