El CAP de Can Mates incorporarà els serveis de digestologia i cardiologia


Temes relacionats

El servei de cardiologia arribarà al CAP Can Mates en els propers mesos ( 8/set/14)


  • Comparteix:

Un moment de la visita / Foto: Localpres

Un moment de la visita / Foto: Localpres

El CAP Turó de Can Mates incorporarà en els propers dos mesos les especialitats de digestologia i cardiologia. D'aquesta manera, els santcugatencs no hauran d'anar a Rubí per obtenir atenció d'aquestes especialitats, fet que evitarà més de 1.500 desplaçaments a l'any.

Tal com va avançar Cugat.cat, el servei de cardiologia arribarà al CAP Turó de Can Mates el mes vinent. El centre sanitari també incorporarà, a partir del novembre, l'especialitat de digestologia. Amb aquests dos nous serveis, el CAP ja disposa de tots el previst inicialment quan es va inaugurar fa dos anys i mig.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que la demanda pendent de Sant Cugat és disposar d'emergències pediàtriques de cap de setmana.

Mercè Conesa

És un servei no habitual als CAP. Sabem que demanem una excepció però cal tractar aquesta qüestió si aprofundim el servei d'urgències.


Durant el 2013, el CAP va atendre un total de 96.500 consultes, 74.300 d'atenció primària i 22.200 d'especialitats. El centre gestionat per Mútua Terrassa atén unes 19.000 persones de Sant Cugat, tot i està dissenyat per atendre'n 30.000, amb la previsió del creixement dels nous barris. Amb aquestes xifres, el director dels Sectors Sanitaris al Vallès Occidental del Servei Català de la Salut, Joan Parellada, ha descartat ubicar a Sant Cugat un quart CAP.

Joan Parellada

En aquest moment nosaltres no ho tenim planificat. Aquest CAP ja està fet per absorbir el possible creixement del municipi.


Al centre, també s'hi han desplaçat esglaonadament el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, el punt d'atenció socials municipals, els serveis territorials de l'Agència de Salut Pública i el Servei d'Emergències Mèdiques.


Servei d'ambulàncies
El Servei Català de la Salut (CatSalut) assegura que el nou concurs de transport sanitari, que s'ha iniciat aquesta setmana, preveu mantenir el servei d'ambulàncies 24 hores amb dos vehicles a Sant Cugat, com s'està fent actualment. D'aquesta manera, el responsable de zona, Joan Parellada, ha volgut desmentir el que aquest dimecres ha explicat el PSC, que assegurava que el nou concurs preveu una reducció del pressupost i, en conseqüència, del servei.

Joan Parellada

En aquest moment a Sant Cugat hi ha dues ambulàncies i el concurs preveu que hi hagi dues ambulàncies de 24 hores.


Sobre aquesta qüestió, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha dit que estudiaran la moció que volen presentar els socialistes locals, però assegura que l'opció és que a Sant Cugat sempre hi hagi un servei d'ambulàncies 24 hores disponible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.