Conesa defensa descentralitzar activitats per respectar el descans dels veïns


Temes relacionats

Les terrasses hauran de tancar abans a l'espera de revisar el Pacte per la Nit (25/set/14)

ERC, JERC i Arran acusen CiU de trencar el Pacte per la Nit de forma unilateral (25/set/14)

La CUP acusa l'equip de govern d'incomplir el Pacte per la Nit ( 8/set/14)


  • Comparteix:

Mercè Conesa

Mercè Conesa

L'alcaldessa, Mercè Conesa, defensa la descentralització d'activitats i concerts per evitar que es concentrin a la plaça d'Octavià i al seu entorn. En una entrevista a Cugat.cat, Conesa ha defensat els canvis del Pacte per la Nit i assegura que es deuen a la demanda dels veïns del centre, que tenen dificultats per descansar per la pressió en determinades places.



L'Ajuntament ha aturat aquest dijous, i de manera provisional, els permisos per obrir noves terrasses a la via pública i avança la temporada d'hivern a dimecres vinent, en comptes del 15 d'octubre com era habitual. A més, les activitats nocturnes a les places hauran d'acabar abans de mitjanit i es buscarà un espai on ubicar la majoria de concerts a l'aire lliure. Malgrat l'acusació d'ERC i les JERC al consistori de trencar 'unilateralment' el Pacte de Nit, Conesa ha assegurat que 'no hi ha cap revisió' de l'acord. També ha dit que és 'un document viu i adaptable a les necessitats i a la realitat social' i l'ha definit com 'un instrument que ha de casar el dret de descans dels veïns i tota l'activitat del carrer'.

L'alcaldessa ha apuntat que la plaça d'Octavià genera una afluència important de persones, de manera que el consistori treballarà per descentralitzar les activitats. Així, Conesa ha explicat que desplaçaran algunes propostes a altres zones de la ciutat per garantir el descans veïnal.

Mercè Conesa

Quan ho proposem a les entitats, tothom ens demana la plaça d'Octavià. Intentarem fer entendre que no totes les activitats es poden concentrar allà.


Pel que fa als concerts al centre de la ciutat, Conesa ha afirmat que seran 'molt pocs' i que no s'allargaran fins a altes hores de la matinada. En cas de concerts que s'allarguin entrada la nit, s'aposta per espais allunyats del centre per compatibilitzar l'activitat amb el descans, com la zona de Can Solà i el Casino de la Floresta.

La CUP va denunciar fa una setmana que l'equip de govern incomplia el pacte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.