La Diputació presenta l'SROI per reivindicar les accions de Serveis Socials


  • Comparteix:

Les jornades 'L'impacte i SROI als serveis socials' han tingut lloc a l'Esola de Música Municipal / Foto: Localpres

Les jornades 'L'impacte i SROI als serveis socials' han tingut lloc a l'Esola de Música Municipal / Foto: Localpres

La Diputació de Barcelona ha presentat el mètode d'avaluació SROI com a eina per reivindicar l'impacte i l'eficiència de les polítiques de serveis socials dels ajuntaments. La metodologia SROI ('Social Return On Investment') mesura l'impacte econòmic que genera cada euro invertit en un projecte social. La regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament ha començat a implantar aquest sistema de càlcul, tal com preveu el Pla d'Inclusió Social.

Sant Cugat ha acollit aquest dilluns la jornada 'L'avaluació de l'impacte i retorn de la inversió dels serveis socials dels ajuntaments de Catalunya'. L'acte, impulsat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha reunit càrrecs electes i responsables de les àrees de serveis socials dels ajuntaments de Catalunya.

El diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha presentat l'SROI com un mètode efectiu per defensar el valor de les polítiques de serveis socials davant la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL).

Josep Oliva

L'acció pública dels serveis socials retorna a la societat. Té un valor que es pot quantificar. Volem destacar la importància d'avaluar les polítiques públiques.


L'Ajuntament ha començat a utilitzar el mètode SROI, tal com està previst al Pla d'Inclusió Social. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que la implantació està en una primera fase i que de moment s'aplica a les beques del programa de suport al lleure per a persones i nens amb discapacitat.

Susanna Pellicer

S'ha de fer a poc a poc perquè és un mètode nou, però la idea és aplicar-lo perquè ho necessitem els polítics i els tècnics per fer la nostra feina.


L'SROI és una metodologia d'origen nord-americà moltes estesa a nivell empresarial. Ofereix informació sobre l'impacte econòmic que genera cada euro invertit en projectes socials i és útil per millorar l'estratègia de serveis socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.