Càritas rep 69.000 euros de l'Ajuntament per als seus projectes solidaris


Temes relacionats

L'Ajuntament destinarà 242.000 euros a la subvenció d'activitats d'entitats (14/mai/14)

Balanç de Càritas al 2013: les persones ateses creixen gairebé un 4% ( 8/abr/14)


  • Comparteix:

L'Ajuntament aportarà a Càritas 69.620 euros durant aquest 2014, gairebé un 15% més que l'any anterior. Així ho estableix el conveni que han renovat aquest dimarts les dues institucions. L'entitat solidària ha subratllat que enguany ajuda un nombre semblant de persones que al 2013 però alerta que la situació d'aquests usuaris ha empitjorat.

Càritas i el consistori han renovat un any més la seva col·laboració per consolidar els projectes solidaris que l'entitat té en marxa al municipi. El pis social de Volpelleres destinat a homes sols i en risc d'exclusió social, el menjador social o el rebost són alguns dels programes que es veuran beneficiats per l'actualització del conveni.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha agraït el suport institucional de la ciutat i confia que aquests diners serveixin per pal·liar uns problemes que a vegades no tenen la visibilitat que haurien de tenir.

Blai Blanquer

Refermem la voluntat de cooperar per fer front als problemes de pobresa que pateix la població, encara que a vegades es digui que no hi són.


Tot i que l'entitat no té comptades les persones que ha atès durant la primera meitat de 2014, sí que ha explicat que es mantenen en xifres similars de l'any anterior. Això sí, assegura que la majoria dels usuaris que té una situació molt pitjor a la de fa un any perquè cada vegada tenen menys subsidis.

De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que es tracta d'una relació d'igualtat perquè l'Ajuntament aporta diners i Càritas hi posa la feina i l'experiència dels voluntaris.

Mercè Conesa

Tots guanyem alguna cosa en aquest conveni. Nosaltres aportem diners i ells, l'experiència i els voluntaris.


Dels prop de 70.000 euros, 7.200 van a parar al projecte de pis social de Volpelleres mentre que 22.500 es destinen a finançar el menjador social. 29.300 euros es corresponen amb la resta de programes socials i també hi ha prevista una partida extraordinària de 10.000 euros per alleugerir els efectes de la crisi social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.