El científic Diego Torres ofereix avui una ponència sobre supernoves


Temes relacionats

L'Associació Astronòmica obre cicle de xerrades amb la física de les partícules (16/set/14)

L'AASCV organitza una conferència d'introducció a 'La institució Monàrquica' (24/jul/14)

L'AASV debat avui sobre el final de l'univers i de la vida ( 5/jun/14)

L'AASC s'endinsa en les ones gravitacionals amb una ponència (29/mai/14)


  • Comparteix:

Un dels eixos de la xerrada d'avui és el món de les supernoves / Foto: Annesastronomynews.com

Un dels eixos de la xerrada d'avui és el món de les supernoves / Foto: Annesastronomynews.com

La xerrada 'De supernovas, Macbeth, la caligrafía japonesa y el gran cisma de Oriente' és l'encarregada de donar el tret de sortida aquest dijous a les conferències que organitza l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix durant l'octubre. El professor de l'Institut Català de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) Diego Torres serà l'encarregat d'impartir la ponència, que comença a les vuit del vespre al Claustre del Monestir.

Amb aquest cicle l'agrupació vol oferir als ciutadans unes xerrades en què un ponent parla sobre una o diverses qüestions científiques d'actualitat. L'argentí Diego Torres, que també és el director del Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat, enceta l'octubre amb una xerrada on enllaçarà les supernoves amb la caligrafia japonesa, l'obra de Shakespeare i la cisma d'Orient.

Totes les ponències tindran lloc a la sala de conferències del Claustre a les vuit del vespre. La següent trobada serà el dia 9 amb 'El món de les estrelles variables', a càrrec del divulgador científic Ramon Naves. El doctor Andrés Aragoneses, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), li prendrà el relleu el dia 14 amb 'Les paradoxes de la relativitat'. Dos dies més tard, el membre de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE) Ignasi Ribas parlarà dels nous reptes en la detecció i caracterització d'exoplanetes.

El dia 21 arribarà el torn del doctor honoris causa per la Universitat de Girona, David Jou, que abordarà la qüestió de les turbulències en cosmologia. El punt final el posarà el 30 d'octubre l'investigador de l'Institut de Física d'Altres Energies Matteo Cavalli-Sforza, que protagonitzarà la ponència 'Els grans problemes de la física de partícules'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.