Desmantellada una organització de sostracció de vehicles d'alta gamma


  • Comparteix:

Comissaria de Mossos d'Esquadra

Comissaria de Mossos d'Esquadra

Els Mossos van detenir a finals de setembre quatre homes veïns de Barcelona, Mataró i Sant Cugat, com a presumptes autors de quatre robatoris amb força en establiments i set sostraccions de vehicles. Aquestes quatre persones formaven part d'una organització criminal que es dedicava a sostreure cotxes d'alta gamma. Es tracta de la banda amb un grau d'especialització més elevat que operava a Catalunya.

Per dur a terme els robatoris codificaven les claus i els mitjans electrònics ja que d'aquesta forma podien sostreure els vehicles sense aixecar la sospita dels vianants.

Un cop sostrets els vehicles, els lladres els donaven diversos usos. A vegades, els venien al mercat negre, en d'altres els desballestaven i després comercialitzaven les peces o els cedien a altres organitzacions criminals per cometre il·lícits penals o els usaven per perpetrar robatoris ells mateixos.

Entre l'1 d'abril i el 8 de juny, els Mossos d'Esquadra han acreditat que aquesta banda va sostreure set vehicles de la via pública i de pàrquings privats. En un dels casos van intimidar el propietari per emportar-se'l. A banda també van cometre quatre robatoris en establiments comercials de les demarcacions de Tarragona i Barcelona.

El primer d'aquests robatoris es va produir l'1 de maig en un saló recreatiu de Tarragona. Els delinqüents van esbotzar un dels accessos a l'establiment i van sostreure els 3.000 euros corresponents a la recaptació de sis màquines escurabutxaques.

Una hora més tard, van reproduir els fets però aquest cop el local violentat va ser una botiga d'electrodomèstics de Sant Pere de Ribes. El lladres van robar tauletes i telèfons mòbils per valor d'uns 17.000 euros.

El 30 de maig, la banda va entrar en una botiga de bicicletes de Barcelona. Després de regirar l'establiment van sostreure dues bicicletes i dos quadres de bicicletes amb un valor total de 15.000 euros.

L'últim dels robatoris es va perpetrar el 8 de juny a la localitat de Valls. Després de tallar la persiana d'accés al local, van robar una bossa que contenia diversos telèfons mòbils.

Els Mossos d'Esquadra continuen amb les investigacions amb l'objectiu de relacionar els detinguts amb més delictes de naturalesa similar comesos a Barcelona i l'àrea metropolitana.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs de tots quatre detinguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.