Sant Cugat s'adhereix al Dia Internacional de la Salut Mental a través de l'art


Temes relacionats

La ciutat plantarà llavors per commemorar el Dia de la Salut Mental (19/oct/13)

Sant Cugat commemora el Dia de la Salut Mental amb diverses activitats (16/oct/13)

Neix la taula de participació dedicada a la salut mental (20/mai/09)


  • Comparteix:

Sant Cugat torna a commemorar el Dia Internacional de la Salut Mental / Foto: Gencat.cat

Sant Cugat torna a commemorar el Dia Internacional de la Salut Mental / Foto: Gencat.cat

L'exposició 'Obrint ments, tancant estigmes' i l'obra 'L'anònim venecià' a càrrec de la companyia Scla'ka Sí són les dues propostes artístiques que serviran perquè la ciutat commemori el Dia Internacional de la Salut Mental. Les activitats, que tindran lloc entre el 17 i el 18 d'octubre, són una iniciativa de l'Ajuntament i la Taula de la Salut Mental.

Tot i que el dia oficial és aquest divendres, Sant Cugat llençarà el seu missatge de conscienciació sobre els efectes de les psicopatologies uns dies més tard, divendres de la setmana vinent. En aquesta ocasió els organitzadors han decidit que l'art sigui l'eix central de les activitats, per reivindicar-lo com una eina útil per fomentar les relacions socials dels afectats.

La jornada arrencarà divendres vinent a les nou del vespre amb la companyia Scla'Ka Sí que portarà a l'escenari de la Casa de Cultura 'L'anònim venecià', de Giuseppe Berto. Es tracta d'una història sobre una parella que pateix diversos daltabaixos emocionals.

Dissabte a la una del migdia s'inaugurarà la mostra 'Obrint ments, tancant estigmes' a l'Ateneu. Es tracta d'un recull d'obres pictòriques i escultòriques en què han participat diversos artistes i que es podrà veure fins al 31 d'octubre. Tot i així, l'exposició és anònima per 'esborrar' les diferències entre les persones afectades i les no afectades per una malaltia mental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.