Promusa facilitarà locals a artistes de Sant Cugat mentre estiguin buits


  • Comparteix:

La promoció de Can Canyameres té cinc locals buits / Foto: Promusa.cat

La promoció de Can Canyameres té cinc locals buits / Foto: Promusa.cat

Promusa facilitarà locals buits als artistes plàstics de la ciutat perquè els utilitzin com a tallers mentre no tinguin llogater o comprador. L'empresa municipal d'habitatge donarà així resposta a la necessitat de manca d'espais amb què es troben els emprenedors artesans i els artistes plàstics de Sant Cugat. En total, oferirà 10 locals, que estan ubicats entre les promocions de Can Canyameres, Benet Cortada i Torrent d'en Xandri.

Davant de les dificultats dels artesans i els artistes plàstics de Sant Cugat per trobar l'espai adequat on desenvolupar les seves activitats a preus assequibles, Promusa i l'Ajuntament han acordat posar a la seva disposició els locals buits que aquesta empresa municipal té en propietat. Així els artistes podran desenvolupar les seves activitats i, especialment, iniciar un projecte artístic com a emprenedors.

Els locals, que són tots de planta baixa, tenen 100 metres quadrats i estan pavimentats i enguixats. Ara per ara, n'hi ha cinc a la promoció de Can Canyameres i quatre a la de Benet Cortada, a més d'un local al Torrent d'en Xandri.

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha explicat a Cugat.cat que amb aquesta iniciativa es busca dotar de més vida barris com el de Volpelleres i donar resposta a la manca d'espais per als artistes de la ciutat.

Raül Grangé

La majoria de locals els tenim fora del centre, sobretot a Volpelleres, i ens va semblar una opció interessant per donar vida al barri i donar resposta a la manca d'espais per als artistes.


Els artistes no hauran d'abonar cap contraprestació econòmica a Promusa, si bé les despeses d'adequació del local, les quotes dels subministraments i les llicències necessàries aniran a càrrec seu. Els artistes i artesans hi podran romandre fins que el local trobi un llogater o comprador. Quan n'hi hagi un, tindran 15 dies per retornar el local a Promusa.

La Taula d'Arts Plàstiques elaborarà unes bases reguladores per determinar els requisits i el procediment per accedir als locals. Un cop les bases estiguin aprovades, la sol·licitud s'haurà de fer a l'Oficina Local d'Habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.