Sant Cugat finança 18 projectes de cooperació amb prop de 208.000 euros


Temes relacionats

L'Ajuntament ofereix més de 155.000 euros per a projectes de cooperació i desenvolupament (29/mai/12)

L'Ajuntament aporta 220.000 euros en projectes de cooperació internacional (28/set/11)

Sant Cugat donarà 10.000 euros a la zona de la Banya d'Àfrica (27/jul/11)


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a la sala de plens de l'ajuntament / Foto: Localpres

La presentació ha tingut lloc a la sala de plens de l'ajuntament / Foto: Localpres

Sant Cugat destina gairebé 208.000 euros a 18 projectes de cooperació durant aquest 2014, un 6'7% més que l'any anterior. La partida, que se situa en el 0'7% del pressupost municipal destinat a solidaritat, servirà per apuntalar iniciatives de cooperació i educació per al desenvolupament ubicades a Sant Cugat i a diversos països de l'Amèrica Llatina, l'Àfrica i l'Àsia.

La sala de plens de l'ajuntament ha acollit aquest dijous la presentació dels projectes que s'han beneficiat durant aquest 2014 del fons que el consistori destina a la cooperació indirecta, és a dir, als projectes solidaris que posen en marxa altres entitats. Són 18 propostes que pretenen reforçar la seva tasca a la zona del Magrib i l'Amèrica Llatina, on es troben molts dels països d'origen d'una part dels immigrants de Sant Cugat. L'Àsia i els països en construcció després d'un conflicte també són les altres regions que s'han tingut en compte.

Deixant de banda l'àmbit internacional, la cooperació indirecta d'aquest 2014 també reforça projectes d'educació per al desenvolupament que duen a terme associacions a la ciutat, com Petits Músics del Món, la Xarxa de Consum Solidari i Imago. A més, en aquests 208.000 euros també s'inclouen les partides amb què l'Ajuntament subvenciona Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Per la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, la cooperació és un dret global, independentment de la geografia.

Susanna Pellicer

La cooperació és un dret global, independentment d'on es viu.


Pellicer també ha alertat que la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) del govern espanyol no deixa clar quina administració s'ha d'ocupar de la cooperació, fet que posa en perill la implicació dels ajuntaments en aquesta matèria. Sobre aquesta qüestió, el membre del Fons Català de Cooperació, Albert Pujol, ha explicat que en les properes setmanes el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya publicarà un dictamen en què avalarà, en base a criteris jurídics, la potestat dels ajuntaments per tirar endavant el suport a projectes de cooperació i desenvolupament.

Albert Pujol

La conclusió és que la competència de cooperació al desenvolupament és dels ajuntaments perquè hi ha lleis que així ho estableixen.


El criteri per adjudicar les ajudes ha estat la capacitat de cada proposta per fomentar el desenvolupament sostenible, incrementar l'autonomia de les persones i estimular la seva implicació en les qüestions socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.